Print this page

Chystáte sa cestovať? Nový web ukazuje, kam sa dá v Európe ísť a s akými podmienkami (MAPA)

Európska komisia spustila webovú platformu „Re-open EU“, ktorá obsahuje základné informácie umožňujúce bezpečné obnovenie voľného pohybu a cestovného ruchu v celej Európe.

Stále meniace sa informácie z jednotlivých krajín na platforme priebežne aktualizuje. Čiže, ak sa rozhodnete cestovať do nejakej krajiny, alebo cez nejakú krajinu, stačí sa pozrieť na aktuálne informácie na stránke reopen.europa.eu.

Na webe si vyberiete štát a nájdete pri interaktívnej mape aktuálne informácie o platných vnútroštátnych opatreniach ale aj praktické rady: napríklad podrobnosti týkajúce sa hraníc, dostupných dopravných prostriedkov, cestovných obmedzení, opatrení v oblasti verejného zdravia a bezpečnosti, ako sú napríklad obmedzenie fyzického kontaktu alebo nosenie rúšok.

Platforma „Re-open EU“ má slúžiť ako kľúčový referenčný bod pre každého, kto cestuje v EÚ, pretože sústreďuje na jednom mieste aktuálne informácie Európskej komisie a členských štátov.

Odporúčame aj: MAPA: 19 krajín, s ktorými má Slovensko otvorené hranice

Platforma je ľahko dostupná na počítačoch a mobilných telefónoch a príslušné informácie sú k dispozícii v 24 úradných jazykoch EÚ.