Print this page

Vyšiel Flašíkov eReport - s tajným stretnutím Pellegriniho s Gučíkom aj s radami veštice Logo nového webu a foto majiteľa z webu

Nový web, ktorý pred časom ohlásil majiteľ reklamnej agentúry a bývalý autor politických kampaní Fedor Flašík, je od dnešného dňa v éteri.

Medzi top témami nového webu eReport.sk je fotopríbeh z údajne tajného stretnutia bývalého premiéra Petra Pellegriniho s blízkym človekom Ivana Kmotríka Michalom Gučíkom v jeho dome vo Vrakuni. "Mal narodeniny, tak som mu volal a opýtal som sa ho, že kam mu môžem prísť potriasť pravicou. Povedal, že nenaháňaj sa, keď pôjdem náhodou okolo, tak sa zastavím. Potom mi brnkol, že teda ide okolo a či som doma. Takže tak,“ vysvetlil pre eReport dôvod stretnutia Gučík.

Reprofoto eReport

 

Ďalšie články sú napríklad: Výsledok kontroly: Zdravotnícke pomôcky sa nakupovali draho!, Koaličný poslanec varuje vládu: Toto je cesta do pekla! či rozchod speváčky Tiny a jej údajné dlhy.

Web prvý deň dal priestor aj bývalej manželke Fedora Flašíka Monike Beňovej v článku: Beňová nakydala na Matoviča: nevieš nič povedať ani po slovensky.

Web prináša výber z aktualít dňa, veľký priestor je venovaný tzv. celebritným témam na spôsob Smotánky - kto sa s kým oženil, rozviedol, ukázal.

Reprofoto eReport

Už podľa výberu tém a spôsobu, akým je eReport písaný, je jasné, v ktorej oblasti sa bude pohybovať - v titulkoch nechýbajú výkričníky, slová ako "šokujúce", "desivé", ktoré používa bulvár. 

Na titulke je horoskop a prihovára sa aj veštica: „Pani Anna sa opýtala kariet, čo všetko nám prinesú tieto mesiace, ktoré sú poznačené opatreniami proti koronavírusu. Ako situáciu zvládne vláda, ako z nej vyviazne verejnosť a dokedy nás bude koronavírus strašiť?"
Vlastnú sekciu z titulky má okrem veštice aj „mentor osobnostného rozvoja“ Andy Winson, ktorý radí, ako byť šťastný.

eReport má okrem sekcií Politika, Aktuality aj sekcie Zaujalo nás, Covid a Šport, ktorá prináša článok s názvom Šokujúce video: Weiss prichytený pri laškovaní s Kmotríkom. V článku, pod ktorým je podpísaný len „Lukas“ je video zobrazujúce dvoch mužov, ktorí vyzerajú opití, pravdepodobne spred hotela, ako sa objímajú a potom sa jeden vyzlieka. pred pár dňami o tom písal čas.sk a ďalšie bulvárne médiá. Zdroj: eReport

 

Z každej stránky webu sa z rohu na čitateľa usmieva Fedor Flašík, ktorý je majiteľom webu a je uvedený ako vydavateľ.

Web zverejnil aj mená redaktorov. Šéfredaktorkou je Soňa Baniarová, ktorá v minulosti pôsobila v denníkoch Nový Čas a Plus 1 deň, politiku má na starosti Pavel Knapko, ktorý kvôli rozhovoru s Petrom Pellegrinim musel odísť z Plus 7 dní. Práve on je autorom článku o stretnutí Pellegriniho s Gučíkom. Šoubiznis má na starosti novinárka Petra Hüblová, ktorá pracovala vo viacerých médiách a fotoreportérom je fotograf Vladimír Benko jr, ktorý v minulosti pracoval pre Nový Čas aj Plus 1 deň ako paparazzi.

Odporúčame aj: Novinár, ktorý položil premiérovi otázku o sexuálnej orientácii, v Plus 7 dní skončil

Prečo bývalý majiteľ reklamnej agentúry vstupuje do médií?

„14. septembra idem do dôchodku. Mám v pláne vytvoriť veľkú platformu. Kto sa zaujíma o politiku, nájde tam politiku, kto o bulvár, nájde tam bulvár. Bude tam všetko - od politiky cez šport až po horoskopy. Žiaden smer však nebude dominantnejší ako tie ostatné,“ povedal v auguste Flašík pre Omediach.com. Zatiaľ nový projekt nemá meno a Flašík ešte nevie povedať, koľko bude mať ľudí a kto budú preňho pracovať. Prvé roky to bude financovať z vlastných zdrojov spolu s druhým majiteľom a verí, že projekt si časom na seba zarobí. Ráta s tým, že na web budú prispievať okrem členov internej redakcie, aj externisti. Súčasťou projektu budú aj komentáre či blogy. „Chcem vytvoriť platformu, kde si každý čitateľ vytvorí vlastný názor. Ak tam bude písať, Chmelár, nech tam je aj Banáš... Chcem urobiť obsahovo aj dizajnovo príjemný web pre čitateľov,“ dodal Flašík.

Web prevádzkuje spoločnosť STORYmedia, predtým to bola STARmedia, ktorá istý čas vydávala bulvárny časopis Story. V roku 2015 Flašík stál pri pokuse o reštart časopisu. V tom čase majiteľom vydavateľstva bola aj spoločnosť Branislava Záhradníka.

Flašík v 90. rokoch riadil reklamnú agentúru Donar, pomáhal v kampani HZDS, agentúra mala lukratívne zákazky od štátnych bánk. Bol pri zrode Smeru, ktorému pomáhal s marketingom a reklamou. Stál za jeho kampaňou v roku 2002 s videom o majstrovi Poriadok. Viackrát sa uchádzal o post šéfa RTVS (STV).