Print this page

Telekom odštartoval 5G sieť netradične: S online baletným predstavením v divadle (VIDEO) Reprofoto youtube Telekom

V šere ružového svetla prichádza na pódium baletka, tanečníci a za zvukov začína tanečné predstavenie. Postupne na pódium prichádzajú aj ľudia z Telekomu, ktorí hovoria o vývoji mobilných technológií, na konci ktorých je 5G sieť.

Slovak Telekom netradičným spôsobom oznámil verejnosti uvedenie novej 5G siete. V online evente streamovanom na svojom YouTube kanáli prepojil predstavenie technológie s umením. Netradičný event sa odohrával na scéne bratislavského divadla L+S, kde na jednej scéne vystupujú baletní umelci či tanečníci spolu so zástupcami operátora.

Celé predstavenie:

„Od začiatku sme hľadali realizovateľný formát, ktorý by odlíšil štart našej 5G siete od predchádzajúcich tlačových konferencií vrátane 4G. Zároveň sme chceli sprístupniť uvedenie novej generácie širšiemu novinárskemu publiku. Stále sme vnímali, že máme pred sebou jednu cieľovú skupinu, ktorá bude chcieť pozerať predstavenie 5G ako technológie, ale iná, ktorá bežne na technologické akcie nechodí, by dala prednosť ľahšiemu formátu, skôr 5G predstaveniu v divadle. Naša PR agentúra casual prišla s výborným nápadom postaviť štart ako skĺbenie umenia a 5G zároveň. Tento koncept sa nám zapáčil, lebo na jednej strane sme vybočili z doterajších formátov a súčasne mohli podporiť umeleckú scénu, prenajať si divadlo, zohnať špičkových tanečníkov, vynikajúceho režiséra, celý produkčný štáb a dať im príležitosť v tomto náročnom období,“ povedal Michal Korec, hovorca pre produkty a služby Slovak Telekom.

Výsledkom je 22-minútový keynote pre médiá. Do onlinu a na sociálne siete nasadil Telekom aj krátky zostrih.

„Technológia je priamou súčasťou kultúry, a jej obsahová neuchopiteľnosť je akousi verziou moderného umenia 21. storočia. Keynote predstavuje technológiu, ktorá je vo svojom jadre rovnako ťažko vytvoriteľná ako divadelné hry starých majstrov. Preto sme zvolili divadelné dosky a jemný motív tanečného predstavenia, ktorý prináša esenciu umenia a vzdušnosti tak, ako aj 5G, ktoré sme predstavili,“ povedal Daniel Gajdoš, riaditeľ agentúry casual.

Zostrih:



Vizitka kampane:
 
Klient: Slovak Telekom – Michal Korec, Pavel Ďurík 
Agentúra: casual  - Daniel Gajdoš, Peter Gálik, Lukáš Bednár
Réžia: Juraj Mráz
Hlavný kameraman: Oliver Záhlava
Produkcia: Storytellers
Zvuková produkcia: Ivan Ďurkech