Print this page

Denník Štandard má nového spolumajiteľa a vydavateľstvo Ilustr. reprofoto RTVS

Konzervatívny denník Štandard, ktorému šéfuje Jaroslav Daniška, má nového spolumajiteľa. Standard vznikol pred tromi mesiacmi, jeho 100 percentným vlastníkom bol doposiaľ producent Peter Núñez.

"Po niekoľkých týždňoch rokovania došlo k zmene a Štandard má nového spolumajiteľa, je ním švajčiarska investičná spoločnosť Saidler & Co. (...) Ide o dôležitý krok, ktorý je prísľubom ďalšieho rozvoja denníka Štandard," oznámil čitateľom šéfredaktor Daniška.

Po vzájomnej dohode došlo k vzniku akciovej spoločnosti Vydavateľstvo Štandard, a. s., v ktorom Peter Núñez vlastní 80 percent akcií a Saidler & Co. 20 percent. Rodina Saidler  s dcérskou spoločnosťou podniká aj v Trenčíne.

Podrobnosti: Vznikol nový online denník Štandard. Avizuje, že nechce dotácie od EU

Online denník nie je v oficiálnom audite AIMmonitor. Núñez tvrdí, že v prvom mesiaci mal web 144 000 unikátnych návštev, v druhom 168 000 a v treťom prekročili 220 000.

Saidler & Co. je švajčiarska investičná spoločnosť založená rakúskou rodinou Saidler, ktorá má korene aj na Slovensku. Spoločnosť kontroluje portfólio aktív v oblasti finančných technológií, kryptomien a médií v krajinách Európy, v Izraeli a USA.
„V živote sa mi prihodili viaceré zázračné veci, toto je jedna z nich. Bol som v rokovaniach so slovenským investorom, rátal som s ním a stretávali sme sa ešte pred vznikom Štandardu, avšak tesne pred podpisom zmluvy sme sa rozhodli, že do projektu spoločne nepôjdeme. A úplne nezávisle, na úplne inom projekte, ktorý som riešil o dva dni neskôr, ma človek, ktorému som ponúkal televízny projekt, predstavil Švajčiarom, ktorí majú väzby na Slovensko a majú záujem investovať na Slovensku. Tak som spoznal Saidlerovcov,“ popisuje v Štandarde stretnutie s novým investorom Núñez.

„Rozprávali sme sa, v rámci predstavovania som im povedal, že zakladám konzervatívne médium a pred dvomi dňami som sa nedohodol s investorom o nákupe 20 percent, spýtali sa na cenu a na mieste potvrdili záväzný záujem. Po troch mesiacoch je dohoda podpísaná a rodina Saidler vlastní 20 percent akcií vydavateľstva Štandard,“ dodal Núñez.

Peter Núñez pomohol v minulosti Daniškovi pri ceste na televízne obrazovky RTVS pri štarte ideovo podobnej diskusnej relácie Do kríža. Posledné desaťročie získava miliónové zákazky od RTVS aj od štátu cez bývalú firmu OREO TV, dnes Nunez NFE aj agentúru Loco Agency. Do jeho portfólia patria relácie ako Farma, V siedmom nebi, Milujem Slovensko, Najväčší Slovák, OTO, Slnko v sieti, Slovensko hľadá Superstar a mnohé ďalšie.

Mimoriadne štedrá k Núñezovým firmám bola v minulosti aj štátna spoločnosť Tipos, dodával kampane aj pre niektoré ministerstvá - napríklad jeho firma stála aj za spotmi mediálne známej kampane pre ministerstvo zahraničných vecí.

Núñezova firma Loco Agency má aj spoločnú firmu s firmou Penty - s Media Digital Services, (ktorá je servisnou agentúrou vydavateľstva Penty NMH)  Media Connection.

NUNEZ NFE je 50% vlastníkom SENZI a.s., ktorá prevádzkuje hudobnú televíznu stanicu SENZI, v roku 2018 spustil platenú hudobnú stanicu Lala TV.