Print this page

4ka a SWAN spustili vlastný podcast Čaj o 4tej o novinkách v telekomunikáciách a IT (VIDEO) Foto: Swan

„Svet sa mení prirýchlo. Nové technológie neustále prichádzajú a už ani nestíhame sledovať, ako menia naše životy. 5G, IPTV, VoLTE, DDoS – nové a nové termíny a skratky sa na nás valia odvšade. Je čas spomaliť! Vychutnajte si s nami šálku čaju, pri ktorej prediskutujeme s odborníkmi najnovšie trendy v oblasti telekomunikácií a IT. My pijeme Čaj o 4tej!“ takto odštartovali sesterské telekomunikačné spoločnosti SWAN a 4ka svoj vlastný podcast s názvom Čaj o 4tej.

Moderátorom a autorom podcastu je šéf marketingový riaditeľ oboch spoločností Roland Kyška, ktorý bol roky aj novinárom vo viacerých printových ale aj elektronických médiách, napríklad šéfredaktor spravodajstva v Slovenskej televízii či zástupca šéfredaktora v týždenníku Plus 7 dní.

Cieľom podcastu Čaj o 4tej je popularizácia aktuálnych tém z oblastí telekomunikácií a IT, ktoré chcú autori podať ľudským jazykom, aby mu rozumelo čo najširšie publikum.„Nie sme len pre geekov! Chceme priblížiť na prvý pohľad zložitý svet moderných technológií všetkým, ktorí o to majú záujem. Napokon aj samotný podcast je relatívne nový mediálny formát, ktorý ale naberá na popularite,“ hovorí Kyška.

Hosťami podcastu budú jednak odborníci, ktorí priamo pracujú pre oboch operátorov, ale aj nezávislí experti.

Prvý diel vyšiel dnes 2. septembra pod názvom "5G: Výhody vs. hoaxy“ a venuje sa príchodu mobilných sietí piatej generácie a hoaxom, ktoré ho sprevádzajú:

„Podobné obavy sme zažili aj pri príchode 4G sietí a rôzne vášnivé diskusie i hoaxy pripisujem často neinformovanosti a prirodzenému ľudskému strachu zo všetkého nového. Aj preto som rád, že máme platformu, prostredníctvom ktorej môžeme ľudí informovať a vzdelávať. Azda to oslabí silu týchto hoaxov,“ vraví technický riaditeľ SWAN Mobile Patrik Kollaroci. Práve on, ako prvý hosť podcastu odpovedal aj na otázky, či môže 5G spôsobiť masové úhyny vtákov, prípadne šíriť koronavírus.

Podcast Čaj o 4tej je dostupný cez podcastové aplikácie (napr. Spotify, Anchor.fm a Apple Podcasts).

Videoverziu je možné vidieť aj na YouTube kanáli mobilného operátora 4ka v playliste Podcast Čaj o 4tej.