Print this page

Twitter sa chystá špeciálne označovať tweety s odkazmi na provládne ruské médiá

Tweety s odkazmi na ruské provládne médiá budú mať nové špeciálne označenie, oznámila podľa agentúry AFP americká internetová spoločnosť Twitter. Sociálna sieť tiež bude znižovať dosah týchto príspevkov.

 "Tweetom, ktoré zdieľajú odkazy na médiá prepojené s ruskou vládou, pridávame označenie a podnikáme tiež kroky, aby sme značne obmedzili ich šírenie na twitteri," napísal na sociálnej sieti jeden z manažérov firmy Yoel Roth.

Každý príspevok na twitteri s internetovým odkazom na médium blízke ruskému vedeniu bude doplnený textom "tento tweet odkazuje na web médiá s väzbami na ruskú vládu", spresnila agentúra AFP.

Roth pripomenul, že spoločnosť Twitter sa už uchýlila k podobnému kroku v prípade informácií týkajúcich sa covidu-19 alebo volieb v mnohých krajinách. Podľa manažéra sa od štvrtka, kedy začala ruská invázia na Ukrajinu, denne na twitteri objaví cez 450.000 tweetov odkazujúcich na ruské provládne médiá.

V súvislosti s ruským napadnutím Ukrajiny sa predtým Google, YouTube a Meta, ktoré vlastnia Facebook, rozhodli zastaviť ruským médiám financovaným štátom príjmy z reklamy.