Print this page

Twitter chystá žalobu na Muska Reprofoto youtube Impetos

Americká internetová spoločnosť Twitter si najala prestížnu advokátsku kanceláriu Wachtell, Lipton, Rosen & Katz a už tento týždeň chce podať žalobu na miliardára Elona Muska kvôli jeho rozhodnutiu odstúpiť od dohody o prevzatí Twitteru. Agentúre Reuters to povedali zdroje oboznámené so situáciou.

Musk sa na prevzatí Twitteru za 44 miliárd dolárov dohodol tento rok v apríli. V piatok však oznámil ukončenie dohody, ktoré zdôvodnil tým, že mu spoločnosť Twitter neposkytla údaje ohľadom falošných a spamových účtov na svojej rovnomennej sociálnej sieti.

Predseda správnej rady Twitteru Bret Taylor v piatok v reakcii na Muskov krok uviedol, že Twitter bude s Muskom bojovať na súde za naplnenie dohody o prevzatí. Správna rada je podľa neho "odhodlaná uzavrieť transakciu za cenu a podmienky dohodnuté s pánom Muskom a plánuje podniknúť právne kroky na vynútenie dohody".

Musk je šéfom automobilky Tesla a najbohatším človekom na svete. Podľa indexu miliardárov, ktorý zostavuje agentúra Bloomberg, dosahuje aktuálna hodnota jeho majetku asi 227 miliárd dolárov.