Print this page

Musk: Ak ukáže Twitter, ako dokázal pravosť účtov, prevzatie by malo prebehnúť Reprofoto youtube Impetos

Ak spoločnosť Twitter predloží metódu, ako náhodne vybrala sto vzoriek účtov a ako dokázala, že sú tieto účty skutočné, dohoda o prevzatí spoločnosti by sa mala uskutočniť za pôvodných podmienok. Na svojom twitterovom účte to napísal Elon Musk, ktorý za technologickú firmu v apríli ponúkol 44 miliárd dolárov. Prevádzkovateľ sociálnej siete sa k veci odmietol vyjadriť, napísala agentúra Reuters.

 Najbohatší človek sveta a šéf spoločností Tesla či SpaceX neskôr od dohody odstúpil. Twitter podľa neho porušil dohodu tým, že nereagoval na žiadosti o informácie týkajúce sa falošných alebo spamových účtov na platformách, čo je zásadné pre obchodné výsledky.

Spoločnosť Twitter podala v polovici júla na Muska žalobu kvôli porušeniu dohody o prevzatí. Šéf Tesly minulý týždeň reagoval protižalobou. Tvrdí, že ho firma podviedla. Úmyselne totiž podľa neho uviedla nesprávny počet spamových účtov na svojej platforme s cieľom uviesť investorov do omylu.

Ak sa ukáže, že informácie, ktoré Twitter uvádza v dokumente určenom pre americkú Komisiu pre cenné papiere (SEC), nie sú pravdivé, dohoda za pôvodných podmienok by prebehnúť nemala, napísal Musk na sociálnej sieti. V reakcii na otázku jedného z užívateľov twittera, či SEC "pochybné tvrdenia" spoločnosti preveruje, Musk odpovedal: "Dobrá otázka. Prečo to nerobia?".

"Musk - miliardár a zakladateľ niekoľkých firiem, ktorému radia bankári a právnici z Wall Streetu - tvrdia, že ho spoločnosť Twitter podviedla, aby podpísal dohodu o fúzii v hodnote 44 miliárd dolárov. To je nepravdepodobný príbeh, ktorý odporuje skutočnosti," píše sa v podaní, ktoré Twitter zverejnil vo štvrtok.