Print this page

George sa naučil po ukrajinsky. Slovenská sporiteľňa chce komunikovať so svojimi klientami v ich materčine

„Доброго ранку“ či „Вітаю“. Takto sa oddnes prihovára George ľudom z Ukrajiny. Pri financiách je totiž dôležité rozumieť každému slovu. Keďže pracovať s bankovou apkou, ktorá je vytvorená v cudzom jazyku, môže byť pre ľudí náročné, Slovenská sporiteľňa sa rozhodla uľahčiť ukrajinským občanom žijúcim na Slovensku aj túto stránku ich života.

Slovenská sporiteľňa nepoľavuje v pomoci ľuďom, ktorí našli útočisko pred vojnovým konfliktom na Slovensku. Bankovanie bude pre nich ešte jednoduchšie ako doteraz. „Naša apka George je už aj v ukrajinskom jazyku. Vďaka tomu sa bude môcť viac ako 8-tisíc našich ukrajinských klientov lepšie orientovať vo svojom účte,“ konštatuje Juraj Barta, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne zodpovedný za retailové bankovníctvo. Občania Ukrajiny majú v Slovenskej sporiteľni osobný účet na rok zadarmo, medzi benefity patrí aj bezplatné poskytnutie platobnej karty a internetbankingu, vrátane mobilnej aplikácie.

Georgea si môžu klienti do ukrajinčiny prepnúť v nastaveniach aplikácie. Na výber sú však aj ďalšie jazyky, ako je angličtina, čeština, chorvátčina, rumunčina, nemčina či maďarčina. Je totiž dôležité, najmä pri financiách, komunikovať v materčine alebo aspoň v reči na úrovni B2, preto Slovenská sporiteľňa prináša možnosť nastaviť si Georgea v preferovanom jazyku.

„Okrem toho sme sa zapojili aj do finančnej výpomoci. Nadácia Slovenskej sporiteľne darovala v rámci pomoci obetiam vojny už viac ako 160-tisíc eur pre neziskové organizácie a mestá,“ dodáva Juraj Barta. Nadácia tiež zriadila transparentný účet Stojíme pri Ukrajine, prostredníctvom ktorého môžu pomôcť aj zamestnanci Slovenskej sporiteľne a jej dcérskych spoločností. Dosiaľ sa na ňom vyzbieralo vyše 30-tisíc eur.

Pomocnú ruku Ukrajinkám a Ukrajincom, ktorí prichádzajú na Slovensko, môžu ľudia aj naďalej podať aj cez mobil priamo v Georgeovi vďaka špeciálnemu tlačidlu. Poslať je možné ľubovoľný príspevok, peniaze poputujú neziskovej organizácii Človek v ohrození. Pomoc smeruje k ľuďom, ktorí našli svoj dočasný domov v našej krajine. Špeciálne tlačidlo je súčasťou Georgea aj v ďalších krajinách skupiny Erste, doteraz sa tak podarilo sumárne vyzbierať 12 miliónov eur.