Print this page

Musk a Twitter sa zatiaľ nedohodli na ukončení súdneho sporu Reprofoto youtube Impetos

Miliardár Elon Musk a americká internetová spoločnosť Twitter sa ešte nedohodli na ukončení súdneho sporu, napísala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na dva oboznámené zdroje. Musk tak zatiaľ nemôže prevziať prevádzkovateľa sociálnej siete, za ktorého v utorok ponúkol pôvodne dohodnú cenu 44 miliárd dolárov.

"Sledujte súdny spis," povedal jeden zo zdrojov. Musk v utorok zároveň informoval sudcu, ktorý na súdny spor dohliada, že sa pokúša prekonať vzájomnú nedôveru a nájsť postup na uzavretie dohody. Pred súdom v texaskej metropole Austin má šéf automobilky Tesla a najbohatší človek sveta vypovedať vo štvrtok. Druhý zdroj to označil za "bod nátlaku".

"Je to jasná známka toho, že Musk poznal, že víťazstvo nad vedením Twitteru na súde je veľmi nepravdepodobné a že táto transakcia v hodnote 44 miliárd dolárov sa tým či oným spôsobom uskutoční," uviedol v utorok Dan Ives zo spoločnosti Wedbush.

Musk sa na kúpe Twitteru dohodol tento rok v apríli. V júli však oznámil ukončenie dohody, čo zdôvodnil tým, že mu firma neposkytla údaje ohľadom falošných a spamových účtov na svojej rovnomennej sociálnej sieti. Spoločnosť Twitter následne Muska zažalovala. Obvinila ho z porušenia podmienok dohody a požiadala súd, aby nariadil dokončenie transakcie za dohodnutú cenu.

Firma označuje Muskove predchádzajúce dôvody zrušenia dohody za obyčajné zámienky; podnikateľov postup podľa nej súvisí skôr s poklesom cien akcií na burze.