Print this page

Nepotrebné telefóny pomohli vďaka Férovej Nadácii O2 a Nadácii Markíza vyše 100 rodinám v núdzi

Férová Nadácia O2 a Nadácia Markíza spojili svoje sily v spoločnej aktivite – Druhá šanca pre mobil, ktorá počas vianočného obdobia pomáhala tým, ktorí to najviac potrebovali. Obe nadácie spolu s O2 vyzbierali stovky nepotrebných telefónov a prostredníctvom darcovskej platformy Ďakujeme.sk podporili vyše 100 rodín a splnili 113 detských vianočných želaní.

„Táto zima je iná. Napriek tomu, že prežívame asi jedno z najťažších období, zažili sme, že ľudia boli najštedrejší za posledných 15 rokov. Vďaka iniciatíve a podpore zo strany Nadácie Markíza a Férovej Nadácie O2 sme neodmietli ani jedno volanie o pomoc. Pomohli sme všetkým 103 príbehom a splnili 113 detských vianočných želaní,“ uviedla Martina Tvrdoňová z darcovskej platformy Ďakujeme.sk.

„Každému darcovi by som sa chcela poďakovať slovami Kristínky Vozárovej, ktorá povedala: „Plakala som od radosti, plakala som od strachu, ako to všetko zvládnem. Od radosti, že sa našlo toľko ľudí ochotných pomôcť mi.“ Ľudia prispeli Kristínke na spomalenie progresu jej ochorenia. Kristínka nádherne vystihla zmysel celej kampane a tiež situáciu, v akej sa nachádzajú ľudia, ktorým bola pomoc určená,“ dodala Martina Tvrdoňová.

Snahou nadácií bolo vyzbierať nepotrebné telefóny a ich hodnotu prerozdeliť deťom a rodinám v núdzi prostredníctvom platformy Ďakujeme.sk.

„Férová Nadácia O2 dlhodobo prispieva k riešeniu závažných spoločenských tém a hlási sa k hodnotám, medzi ktoré patrí najmä ľudskosť. Spoločne s oboma nadáciami a našimi O2 zákazníkmi sa nám počas Vianoc podarilo vyzbierať stovky nepotrebných telefónov. S pomocou skúsenej platformy Ďakujeme.sk sme vybrali rodiny v núdzi a som rád, že v tejto náročnej dobe sme mohli, aj spolu s našimi zákazníkmi, aspoň malým kúskom pomôcť deťom a rodinám, ktoré to naozaj potrebujú,“ uviedol Igor Tóth, generálny riaditeľ O2 a predseda Správnej rady Férovej Nadácie O2.

„Som veľmi rád, že sme sa s Férovou Nadáciou O2 dohodli na realizácii tejto výnimočnej aktivity, a že sme v tejto neľahkej dobe dokázali spolu s ľuďmi z celého Slovenska pomôcť rodinám, ktoré sú ťažko skúšané osudom,“ zhodnotil Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza. „Zároveň je tento projekt vďaka svojmu ekologickému rozmeru v súlade s našou iniciatívou Green Markíza. Teší ma, že aj zamestnanci našej televízie prispeli svojou troškou, podarilo sa nám vyzbierať až 129 telefónov. Opäť sa tak potvrdilo, že sme skvelý tím a vieme sa vždy zomknúť a pomôcť, ak ide o dobrú vec,“ dodal.
Akcia mala nielen dobročinný, ale aj ekologický rozmer, keďže telefóny boli ďalej ekologicky zrecyklované, vďaka čomu sa vyzbieralo 75 kíl elektroodpadu.

Zber nepotrebných telefónov, pomoc rodinám v núdzi

Obdarovať tých, ktorí to najviac potrebujú, bolo tieto Vianoce vďaka Férovej Nadácii O2 a Nadácii Markíza omnoho jednoduchšie. Stačilo nájsť doma nepoužívaný telefón a prísť s ním do predajne O2.

Zber nepotrebných telefónov prebiehal od 7. novembra 2022 do 30. januára 2023. Celá hodnota všetkých vyzbieraných telefónov poputovala darcovskej platforme Ďakujeme.sk na pomoc deťom a rodinám v núdzi.