Print this page

Slováci sa dostali medzi finalistov Facebook Studio Awards Foto: Core4

Nápad online agentúry Core4/Tell it online, ktorá v živom vysielaní ďakuje za každý like, sa dostal medzi top projekty Facebooku. Porota ho zaradila medzi top social media kreatívne nápady.

 

 

Projekt Beacon web posunula medzinárodná porota prestížneho ocenenia Facebook Studio Awards 2014 medzi finalistov. Hoci projekt nevyhral, dostal sa medzi top kreatívne nápady webu a všimli si ho na celom svete.

Agentúra Core4 v máji minulého roka prišla s interaktívnou novinkou. Po tom, ako užívateľ dal like na ich web stránke, sa spustil v priestoroch agentúry maják, čo prenášala agentúra live na webe. Ak ste dali like, videli ste, ako ku kamere prišiel zamestnanec a poďakoval: zakýval, poklonil sa, zatancoval, usmial sa a podobne.

Nápad vyvolával pobavenie, vtipné reakcie, zdieľania a hlavne silný virálny efekt. Pribúdali like a s nimi aj aktivita vo firme. Na Facebooku sa s majákom rýchlo šírilo povedomie o značke. Agentúra Core4 zaregistrovala, že like a reakcie prišli virálnym šírením až zo 164 krajín na svete. Za hranicami pribúdali aj články a blogy o vtipnom nápade.

Denná návštevnosť stránky sa zvýšila o viac ako 1000 percent. Maják zasvietil približne 27 tisíckrát, čo si zamestnanci odmakali.

„Na stránke to prinieslo okolo 27 tisíc likov a na Faceboku okolo 5,5 tisíc fanúšikov," hovorí o virálnom efekte kampane Andrej Csino, Creative Director Core4. "Keď sme to spustili, ku konca dňa sa toho ľudia chytili, likovali a pokračovalo to nonstop. Boli sme z toho v šoku. Prešlo to všetkými fázami – od nemého úžasu, cez to, že sme strieľali konfety, ľudia nám posielali odkazy z Ameriky a pozdravovali konkrétnych ľudí. Prešlo to až do štádia, že to ľuďom začalo liezť na nervy. Ale nejak sme to dobojovali a potom to prešlo do kľudnejšieho režimu, ktorý sa dá zvládať," povedal Csino.

Live kamera ide stále, pričom od 17 do rána 9 hodiny je na stránke nastavený off-time model, kde sa po liknutí spustí nahrávka, na ktorej príde dievča na korčuliach.