Print this page

Fico žiadal ruský web o opravu. To, čo tam vyšlo, údajne nepovedal Foto: Globsec

Premiérovi Robertovi Ficovi sa nepáči článok v oficiálnom ruskom spravodajskom webe. Úrad vlády tvrdí, že slová, ktoré mu vložil do úst, nikdy nepovedal. Informuje spravodajský web Aktuálne.sk.


Ruský portál RT.com zverejnil článok s názvom: Slovenský premiér: Rastúci prílev nelegálnych ukrajinských imigrantov na Slovensko vzbudzuje obavy. Článok ako zdroj informácie používal vyjadrenia, ktoré mal premiér povedať na medzinárodnej konferencii Globsec v Bratislave.

Fico podľa stránky mal povedať, že organizované kriminálne bandy prevádzačov stále viac prepravujú nelegálnych migrantov na územie Slovenska. Atuálne už na stránke tento citát nie je.
Úrad vlády následne pre Aktuálne.sk povedal, že bude žiadať opravu slov, ktorých význam ruské médiá prekrútili.

"Môžem potvrdiť, že nie sú žiadne informácie, ktoré by potvrdzovali zvyšovanie tlaku alebo zvyšovanie počtu osôb, ktoré by mali záujem prekročiť ukrajinsko-slovenské hranice. To sa týka, samozrejme, aj počtu žiadostí o víza prípadne počtu žiadostí o akýsi politický azyl," cituje Aktuálne.sk Fica.

Ilegálni migranti sa podľa premiéra pohybujú len po Ukrajine a tisíce z nich by mohli mať záujem prekročiť hranice Schengenského priestoru. Takéto spresnenie a celý citát z agentúry Itar-Tass správa uvádzala, no čitateľ ju pôvodne objavil až po prekliknutí.