Print this page

SME vyzýva čitateľov, aby sa fotili

Denník SME zverejnil na webe aj na titulke novín vyzývu k účasti na voľbách s nadpisom, ktorý tvorí jedno slovo s hasthage #volilisme. "Urobte si na voľbách selfie, hoďte ju na FB alebo Twitter a označte ‪#‎volilisme‬," píše SME.

 

 

Voľbám do EP, ktoré na Slovensku prebiehajú dnes (sobota 24. 5.) sa venujú na svojej prvej strane všetky mienkotvorné denníky: SME, Pravda aj Hospodárske noviny. „Choďte voliť. Urobte si pritom selfie (smie sa to). Hoďte to na FB či twitter a označte značkou #volilisme," píše denník SME. Móda selfie prenikla už aj medzi politikov, ktorí si s obľubou robili selfie počas kampane, aj pri voľbách. Tzv. selfie si urobil napríklad aj Andrej Kiska so svojimi deťmi po výhre v prezidentských voľbách.

Módne „sefies", čiže fotky, na ktorých človek odfotí sám seba spolu so zakrúžkovaným kandidátom, však v niektorých krajinách trestajú – pretože podľa úradov porušujú princíp tajných volieb. Podľa SME na Slovensku nič podobné nehrozí. „Zákony fotenie volebných lístkov voličmi a ich zverejňovanie neupravujú," cituje denník Danu Pohlodovú z ministerstva vnútra. „Preto občan nemôže ani dostať pokutu."

Odporúčame aj: Zoznam kandidátov pre voľby do Európskeho parlamentu 2014

„Ak chcete známym ukázať, že volenie môže byť aj zábava, vyfoťte sa pri voľbách a zverejnite fotku na sociálnej sieti s označením #volilisme, alebo nám ju pošlite e-mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.," píše SME, ktoré bude fotky uverejňovať počas víkendu na webe a najlepšie dá do novín.

Selfie pri voľbách do EP zverejnil na Twitteri český minister financii a podnikateľ Andrej Baniš.