Print this page

Piano Media sa sťahuje do Viedne. Chystá sa na nemecky hovoriace krajiny Foto: Piano Media

Piano sa chystá rozšíriť do médií v Rakúsku, Nemecku a Švajčiarsku.

 



V rámci posledného kola financovania, ktoré sa skončilo v máji, spoločnosť Piano Media, získala investíciu od rakúskeho fondu aws Gründerfonds (Start-Up Fund) a fondu 3TS Cisco Growth Fund spravovaného spoločnosťou 3TS Capital Partners. Piano zároveň presunie svoje sídlo z Bratislavy do Viedne.

Odporúčame aj: Piano prvýkrát zverejnilo svoje tržby

„Táto investícia nám umožní rozšíriť naše pôsobenie v Rakúsku, Nemecku a Švajčiarsku," povedal Peter Richards, manažér medzinárodného rozvoja v Piano Media. "Taktiež plánujeme posilniť tím business intelligence, aby sme mohli všetkým našim klientom poskytnúť komplexnejšiu analytiku," dodal.

Vytvorením sídla vo Viedni spoločnosť Piano Media posilní svoju prítomnosť v Rakúsku, s cieľom ďalšej expanzie v regióne DACH (Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko). „V Európe vidíme v oblasti plateného obsahu nesmierny rastový potenciál. Piano Media má jedinečnú možnosť z tohto vývoja ťažiť," povedal Jiří Beneš, managing partner spoločnosti 3TS Capital Partners.

Spoločnosti sa dohodli, že hodnotu transakcie nebudú zverejňovať.

Spoločnosť Piano Media GmbH je európskym lídrom v poskytovaní riešení pre monetizáciu digitálneho obsahu. Technológiu Piano Media využíva viac ako 100 online mediálnych služieb od 30 vydavateľských domov v Nemecku, Spojených štátoch amerických, Spojenom kráľovstve, Španielsku, Poľsku, na Slovensku a v Slovinsku.