Print this page

Po SME vypínajú diskusie aj Aktuality.sk

Spravodajský web Aktuality.sk svojim čitateľom oznámil, že k niektorým článkom budú už od začiatku vypnuté diskusie.

 


Dôvodom je rastúca nenávisť a zhoršujúca sa komunikácia a slovník diskutérov pod niektorými článkami. Ide predovšetkým o témy Ruska, Ukrajiny, islamu a Rómov.

„Nenávistné diskusie, ktoré medzi sebou viedlo niekoľko ľudí, znehodnocovali článok, tému, ale aj udalosť a ľudí, o ktorých sme písali. Preto považujeme za nevyhnutné reagovať," píše redakcia a upozorňuje, že adminovanie diskusií je náročná a citlivá vec. Zároveň odmieta, že by vymazanie príspevku bolo zásahom do slobody slova.

„Nie je to tak. Aktuality.sk vždy pristupovali maximálne otvorene k diskusii, ale je neprijateľné, aby sa z našich diskusií stalo miesto pre komunikáciu extrémistov (akýchkoľvek), či jednotlivcov, ktorí cielene rozpútavajú nenávisť," píšu Aktuality.sk.

Nevylučujú, že diskusie vrátia aj pod články na háklivé témy. „Je to však najmä o vás, našich čitateľoch," píše redakcia. Diskusie pod niektorými článkami vypína aj SME.

Viac: SME vysvetľuje, prečo vypína diskusie

Kým SME diskusiu pod vysvetľujúcim článkom vyplo, Aktuality.sk ju ponechali a je ukážkou, čoho všetkého sú niektorí diskutéri schopní.

 

 

Kým SME diskusiu pod vysvetľujúcim článkom vyplo, Aktuality.sk ju ponechali a je ukážkou, čoho všetkého sú diskutéri schopní.