Print this page

Ego nahral vulgárne video ku kauze predraženého CTčka

Spevák Ego reagoval na kauzu predraženého CT prístroja v piešťanskej nemocnici arogantným videom, v ktorom posiela vyhrážku istému Ľubovi, jeho deťom a mame.

 

 

Ego, vlastným menom Michal Straka, bol členom správnej rady piešťanskej nemocnice, v ktorej sa kúpil predražený CT prístroj.

„V Piešťanoch je skvelé CTčko, úplne skvelé. Nemá zmysel ho porovnávať s nejakým CT z roku 2007, zastaralým. V Piešťanoch je kvalitný stroj a nastali tam ešte nejaké funkčné zmeny, ktoré tiež vyhovuje asi každému... Takže moja funkcia sa týmto naplnila, nemal som z toho ani cent," povedal Straka vo videu, ktoré sa objavilo na youtube. "A chcem pozdraviť tú rasistickú k*rvu Ľuba A. ...a tie tvoje dve malé k*rvy keď budú veľké, nech vedia, že ich tatko je obyčajný zákerný rasistický potkan, bodaj by si skapal do rána.... Mier!"

Kauza predraženého CT stála Zuzanu Zvolenskú miesto ministerky zdravotníctva a Renátu Zmajkovičovú, obe zo Smeru, podpredsednícke miesto v parlamente.

Viac: Po kauze, na ktorú upozornili novinárky, končí Zvolenská aj Zmajkovičová

Straka bol členom správnej rady za ministerstvo zdravotníctva. „Pri podozrivom nákupe CT prístroja v piešťanskej nemocnici zlyhala správna rada nemocnice," povedal novým minister zdravotníctva Viliam Čislák v relácii Sobotné dialógy. Chyba podľa neho nastala, keď nominanti štátu neinformovali rezort zdravotníctva o problémoch s nákupom dostatočne skoro. "Keď sa  ministerstvo pýtalo na problémy s nákupom, o ktorých rezort informovali zamestnanci nemocnice listami, nominanti štátu povedali, že je všetko v poriadku," povedal Číslak.

V klipe Straka hovorí, že v živote sa na ničom nenabalil okrem rappu. 

V roku 2012 nahral Ego s Tonym Popovičom pre ministerstvo dopravy klip Každý deň, ktoré malo nabádať, aby mladí nepili pri šoférovaní. Ministerstvo podľa Sme za videoklip aj hudbu zaplatilo 9780 eur bez dane, hudobníkov vyberalo bez súťaže. Tú by museli úradníci urobiť na zákazku za viac ako 10-tisíc eur.

Ego je synom Ruženy Strakovej. Predsedníčkou správnej rady bola Drahoslava Kupcová, manželka Viliama Kupca, poradcu ministra hospodárstva, s ktorou bola Straková spoločníkou vo firme Tax Audit, ktorej sa podľa denníka Sme daria obchody so štátnymi firmami za prvej aj druhej vlády Roberta Fica.

Aktualizácia (19:25): Ego zverejnil ospravedlnenie, s ním spropagoval svoju pieseň

Video zmenil.