Print this page

Za internetovou antikampaňou proti Paškovi je Sieť

Pár dní pred komunálnymi voľbami sa na internete objavila antikampaň proti Richardovi Rašimu aj s Pavlom Paškom. Kampaň sa šíri na sociálnych sieťach aj ako platená reklama na spravodajských weboch.

 

 

Antikampaň Referendumopaskovi.sk je namierená proti kandidátovi Smeru Richardovi Rašimu, ktorý kandiduje za primátora Košíc. Proti nemu stojí starosta Západu Rudolf Bauer za pravicovú koalíciu (KDH, SDKÚ, NOVA, SaS, SMK, KDS, OKS, DS, OĽaNO).

Alena Bašistová (Sieť, Most) sa cez víkend v diskusnej relácie TA3 vzdala v prospech Bauera. Vo vysielaní hovorila, že voľby v Košiciach budú referendom o Paškovi. Práve to je aj názov antikampane, ku ktorej sa hlási Bašistová. Kampaň tvorí karikatúra Pavla Pašku, rodáka z Košíc, ktorý na ruke drží maňušku Rašiho.

"Chceli sme Košičanom vysvetliť, prečo sa potrebujú vzoprieť pýche, s akou sa vládna strana správa vo verejnom priestore. Sme radi, že sa nám o tom podarilo presvedčiť aj vedenie Siete, ktorá nám pomáha s realizáciou kampane, slúžiacej mobilizácii voličov," povedala pre Omédiách.com Bašistová.

"Pochopili sme, že ak majú Košice slúžiť všetkým, nielen komandu Pavla Pašku, musia ľudia dostať jednoduchý výber. Pomyselné referendum plní práve tento účel, dáva ľuďom dôvod prísť si pätnásteho novembra vybrať," povedal podpredseda a košický šéf Siete Eduard Adamčík.

Kampň si všimol aj Raši. "Touto rétorikou sa snažia pred voľbami odtiahnuť voličov od reálnych problémov Košíc, pretože 11 pravicových strán pristupuje ku Košiciam ako ku koristi. Delia si funkcie ešte predtým, ako voliči rozhodnú, kto bude primátor. Hovoria, že kampaň je referendom o Paškovi. Požiadal by som pána Procházku, aby sa prišiel pozrieť do Košíc, lebo o každom projekte a smerovaní rozhodujú poslanci Košíc, kde Smer nemá ani tretinu poslancov. Rozhodnutia boli prijímané 70 alebo 80 percentným súhlasom, čiže hlasovala za nich aj pravica," reagoval Raši.

Pokúšame sa získať stanovisko Pašku.