Print this page

Najviac času trávia čitatelia na zoznamovacích weboch Foto: Gemius

Najnavštevovanejšou kategóriou webov bolo v apríli spravodajstvo.

V minulom mesiaci zaznamenali webové stránky zapojené do výskumu AIMmonitor takmer 3,4 milióna návštevníkov zo Slovenska z klasických PC, ktorí na nich vykonali takmer 1,3 miliardy zobrazení stránok. Najviac času strávili užívatelia na zoznamovacích serveroch (takmer 3,5 hodiny mesačne), u týchto webových stránok bola tiež zaznamenaná najdlhšia priemerná dĺžka návštevy (v priemere 13 minút).

Najviac návštevníkov majú spravodajské weby

Spravodajské weby navštívilo v apríli viac ako 2,5 milióna slovenských internetových užívateľov, čo je najviac zo všetkých webových kategórií. Na týchto weboch bolo tiež vykonaných najviac zobrazení stránok (vyše 200 miliónov).

Medzi ďalšie webové stránky s vysokou návštevnosťou patrili v minulom mesiaci takisto Služby, mapy, cestovné poriadky s 2,1 miliónmi návštevníkov. Vypýva to z údajov AIMmonitor - merania návštevnosti.

Mobilné zariadenia

Webové stránky zapojené do výskumu navštívilo z mobilných zariadení 1,6 milióna užívateľov zo Slovenska a 300 tisíc zo zahraničia. Na týchto weboch bolo vykonaných celkovo viac ako 430 miliónov zobrazení stránok, najviac potom (viac ako 50 miliónov) na zoznamovacích serveroch, domovských stránkach portálov, spravodajských weboch a stránkach určených ženám a mamičkám. Najvyšší podiel mobilnej návštevnosti bol zaznamenaný u kategórie Služby, mapy, cestovné poriadky, kde viac ako 40 % zobrazení stránok pochádza z mobilných telefónov a tabletov.