Print this page

Tatra banka opäť upozorňuje na podvodné maily

Tatra banka opäť zaznamenala zvýšený počet podvodných e-mailov odoslaných v jej mene. Upozorňuje na to svojich klientov.

 

 

Podvodný e-mail vzbudzuje dojem, že odosielateľom je Tatra banka. Obsahuje odkaz na podvodnú stránku a pod rôznymi zámienkami požaduje od klientov zadanie osobných a identifikačných údajov (napríklad: meno, priezvisko, telefónne číslo, PID a heslo do Internet bankinguTB, číslo platobnej karty a CVV kód).

"Upozorňujeme, že Tatra banka nikdy od klientov nežiada overenie ich osobných údajov takýmto spôsobom. To sa týka tak e-mailovej, ako aj telefonickej komunikácie. Na e-mail neodpovedajte ani neklikajte na jeho prílohy alebo linky. V podobných prípadoch je potrebné čo najskôr kontaktovať banku cez DIALOG Live," píše banka.

Príklad podvodnej stránky

Ako ďalej píše, komunikačný kanál medzi klientom a bankou je zabezpečený pomocou technológie SSL. To znamená, že keď sa prihlásite do Internet bankinguTB, ste pripojený bezpečným spojením. Bezpečné spojenie rozpoznáte na základe adresy URL, ktorá sa začína https://moja.tatrabanka.sk alebo podľa symbolu visiaceho zámku, ktorý sa zobrazí v pravom dolnom rohu vášho prehliadača. Po kliknutí na symbol zámku sa zobrazia informácie: kto vydal certifikát, komu bol certifikát vydaný, doba platnosti, sériové číslo a kontrolný odtlačok. Server moja.tatrabanka.sk má certifikát od celosvetovo uznávanej certifikačnej autority VeriSign. Týmto certifikátom si môžete overiť identitu servera, ku ktorému sa pripájate cez SSL protokol.
S phishingom sa stretli aj ďalšie banky.