Print this page

Stránka Fico.sk je o Ficovi, ale Ficovi nepatrí

Vieme, komu patrí stránka Fico.sk aj stránka Robertfico.sk.

 

 

Stránka, ktorá nesie priezvisko slovenského premiéra, ožila. Je na nej karikatúra aj články o premiérovi. No už na prvý pohľad je jasné, že Robert Fico výber článkov, ktoré sú na nej, nevyberá.

Stránka Fico.sk s podtitulom „Ľudia si zaslúžia piškóty" sa nesie v duchu antificovskej kampane.

„Prešiel som svätým krstom, svätým prijímaním, prešiel som dokonca birmovkou. Keby som si dnes mal urobiť profil vo vzťahu ku katolíckej cirkvi, možno by som vyšiel lepšie ako ktorýkoľvek poslanec za KDH," je úvodný citát vedľa karikatúra Fica. Stránka má podkategórie Spoznaj ma lepšie, Moje obľúbené kauzy, Moje obľúbené videá, Naša družina, Grécko, kde sú videá, citáty a kauzy spojené s osobou premiéra.

 

 

Stránku vlastní predseda SaS Richard Sulík. „Nedávno som dostal ponuku na kúpu domény fico.sk. Stránku som kúpil za 2 tisíc eur a jej obsah náležite prispôsobil tak, aby mal každý možnosť spoznať slovenského premiéra bližšie," píše Sulík, ktorý tvrdí, že stránku chce predať. Vyvolávacia suma bolo 100 tisíc eur, pričom každou sekundou narastá o cent. Ak by sa našiel záujemca, sumu chce dať Sulík pre dobročinné organizácie.

Stránka robertfico.sk síce nie je funkčná, ale má majiteľa. Ja ním spoločnosť Taper a medzi kontaktnými osobami pri doméne je uvedený spoločník firmy Taper Peter Žiga, členom Smeru, ktorý je dnes ministrom životného prostredia.