Print this page

Polícia preverí status na Facebooku o posielaní utečencov do Terezínu Foto: Omédiách.com

Polícia to ohlásila len pár hodín po zverejnení statusu politika.

 

 

Pražská polícia sa začala zaoberať výrokmi predsedu strany Národnej demokracie Adama B. Bartoša na adresu utečencov, ktoré zverejnil na svojom facebookovom profile. ČTK to povedala policajná hovorkyňa Andrea Zoulová. Na Bartošova slová o tom, že by sa migranti mali "koncentrovať" v Terezíne, upozornil políciu server Romea.cz.

Podobné statusy sú aj na viacerých slovenských profiloch.

Kriminalisti budú teraz na základe podnetu servera Romea.cz preverovať, či sa predseda Národnej demokracie nedopustil trestného činu.

Policajti sa zaoberajú aj ďalšími trestnými oznámeniami na Bartoša a jeho stranu. Preverujú napríklad sériou plagátov Národnej demokracie, na ktorých je zobrazená výzva ku "streľbe do čierneho" alebo slogan "škodná ohrozuje celý revír". Vysídlenci sú aj tu označovaní ako votrelci.

Server iDnes.cz tiež na začiatku augusta uviedol, že Bartoš už predtým kvôli trestným oznámeniam na polícii štyrikrát. Polícia rieši napríklad jeho prejav, v ktorom so šibenicou v ruke na jednej z demonštrácií hlásal, že ak nebude konať vláda (proti utečencom), bude konať on.