Print this page

Tisícky ľudí naletelo na kampaň o 500 áut zadarmo. Volkswagen nič nerozdáva

Stačí jeden deň a prísľub auta zadarmo a stránka má za pár hodín tisícky fanúšikov a tisícky zdieľaní.

 

 

Na Facebooku vznikla len pred pár dňami falošná stránka SSpoločnosti Volkswagen Slovensko, ktorá odkazuje na oficiálnu adresu spoločnosti. Na nej je pár fotiek a len jeden status – súťaž o 500 automobilov VW Jetta – modely s tzv. sabotážnym softvérom.

„Závody v strednej Európe však mali v čase zistenia nedostatku na odbyt vyše 500 ks nepredaných automobilov Jetta, ktoré nespĺňali požadované normy. V záujme minimalizácie nepriaznivých finančných odpadov sme boli nútení na vlastné náklady vykonať reverznú implifikáciu vyrobených motorov. Žiaľ, trh, pre ktorý boli tieto automobily určené, neprijal tieto opatrenia pozitívne a z dôvodu masovej mediálnej antikampane ich neprevzal. Z tohto dôvodu je pre našu spoločnosť výhodnejšie naskladnené automobily rozdať, ako by sme mali platiť náklady na ich elimináciu," píše sa na podvodnej stránke stránke.

Stránka sľubuje, že vyžrebuje 500 šťastlivcov z tých ľudí, ktorí dajú pod status like, zdieľajú ho a napíšu farbu laku. Len za jednu hodinu pribudlo pod statusom šesťtisíc zdieľaní.

Stránka aj súťaž je už na prvý pohľad fake – podvodná stránka takto nielen rýchlo získava fanúšikov, ale vďaka virálnemu zdieľaniu šíri negatívnu zmienku o spoločnosti - je tak lacnou ale výraznou antikampaňou proti Volkswagenu.

Požiadali sme o stanovisko hovorcu importéra automobilky. Volkswagen s tým nemá nič spoločné, povedal pre Omédiách.com hovorca  Marek Chovanec.

"Porsche Slovakia ako autorizovaný importér značky Volkswagen pre Slovensko sa dôrazne dištancuje od medzičasom zrušenej podvodnej stránky značky Volkswagen Slovensko na sociálnej sieti Facebook a pripravuje právne kroky proti jej tvorcom," reaguje spoločnosť v svojom oficiálnom stanovisku (celé znenie)

Aktualizácia 19:30: Podvodná stránka na Facebooku bola odstránená.