Print this page

Redaktorka CNN má dištanc za nevhodný komentár na Twitteri

Americká televízna stanica CNN vyradila na dva týždne zo spravodajstva svoju washingtonskou spravodajkyňu, kvôli komentáru k téme utečencov.

 

 

Tá na sociálnej sieti nelichotivo komentovala hlasovanie Snemovne reprezentantov amerického Kongresu o utečencoch. Spravodajkyňa Elise Labott chybu uznala a problematický tweet zmazala, uviedla dnes agentúra AP.

Redaktorka CNN na Twitteri napísala, že po hlasovaní v snemovni newyorská Socha slobody "skľúčene zvesila hlavu". Reagovala tak na súhlas poslancov s plánom pozastaviť prijímanie sýrskych a irackých utečencov. Normu, prijatú v reakcii na útoky v Paríži, ešte čaká hlasovanie v Senáte. Prezident Barack Obama hrozí, že v prípade schválenia v oboch komorách zákon vetuje.

Odporúčame aj: Šimkovičová odchádza z Markízy, po kontroverzných statusoch na Facebooku

Podľa televíznej stanice je komentár redaktorky nevhodný. CNN trest verejne neoznámila, agentúra AP získala informáciu z nemenovaných zdrojov. Sama spravodajkyňa chybu uznala s tým, že jej komentár bol "nepatričný a neúctivý".

Po statuse na Facebooku skončila redaktorka Kristína Kormúthová v RTVS. Komunikácia na Facebooku sa stala osudná aj pre Martinu Šimkovičovú z Markízy.