Print this page

Kotlebova strana šíri klamstvo o ubytovaní utečencov v hoteli v Trenčíne Foto: ĽSNS

Regionálna facebooková stránka ĽSNS Trenčín-Dubnica-Ilava zverejnila nepravdivú informáciu o tom, že do hotela Brezina v Trenčíne budú údajne od apríla tohto roku navážaní a ubytovaní imigranti.

 

 

„K objasneniu situácie - hotel Brezina sa nachádza v mestskom lesoparku rovnakého mena. V tesnej blízkosti hotela sa nachádza detské ihrisko, kde mnohí Trenčania trávia víkendy s deťmi pri opekačke a tak podobne. Objekt je pár rokov uzavretý a mimo nejakých občasných svadieb a recepcií sa tam nedeje nič. Pokiaľ je mi známe, hotel je majetkom mesta skrze mestskú akciovku," píše sa na stránke s dodatkom, že informácia je neoverená. „Ale na každom šplechu pravdy trochu - takže sa mi spomínaná informácia začína javiť pravdepodobnejšia," píše na facebooku regionálna stránka parlamentnej strany.

Primátor Trenčína Richard Rybníček to označil za nezmysly.

„Žiaľ už 12 ľudí túto informáciu zdieľa. Reagujem preto, aby som práve na tomto príklade ukázal, aké je nebezpečné, keď sa nejaký úbožiak neštíti šíriť hlúposti a zámerne tak vytvára nervozitu, paniku, napätie a strach," napísal Rybníček.


Hotel nepatrí ani nepatril mestu, ale kúpil ho súkromný podnikateľ od iného privátneho subjektu a teraz ho rekonštruuje, aby ho sprístupnil verejnosti, pričom chce zrekonštruovať aj detské ihrisko.