Print this page

Roland Kyška sa stal spoločným šéfom marketingu a komunikácie Swanu a Benestry Foto: Swan

Po tom, ako v apríli Protimonopolný úrad SR odsúhlasil fúziu telekomunikačných spoločností BENESTRA a SWAN, začali obe spoločnosti s krokmi smerujúcimi k fúzií oboch spoločností. Od polovičky mája majú spoločný manažment.

 

Obe spoločnosti majú toho istého CEO, ktorým je Martin Mosný.
Napriek tomu, že obe spoločnosti majú odlišné akcionárske štruktúry, medzi ich majiteľmi došlo k dohode aj na spoločnom marketingovom a komunikačnom tíme v záujme dosahovania väčších synergií.

Na čele tohto tímu je od mája Roland Kyška, doterajší riaditeľ Dívizie marketingu a komunikácie Swanu, ktorá zastrešuje marketing SWANu ale aj mobilného operátora 4ka (SWAN Mobile).

BENESTRA nemala takúto pozíciu, agenda marketingu spadala do kompetencie produktového oddelenia.

 

„Stojíme pred úlohou nielen doviesť SWAN a BENESTRU k úspešnej fúzii, ale tiež etablovať nový spoločný podnik na trhu. Ide o jednu z najväčších udalostí na telekomunikačnom trhu v ostatných rokoch, nová spoločnosť bude dvojkou na trhu v B2B segmente a silným domácim konkurentom troch veľkých operátorov,“ povedal Kyška pre Omédiách.com. „Je to veľká výzva aj pre marketingový a komunikačný tím, ktorý musí vedieť predať túto zmenu či už firemným zákazníkom alebo domácnostiam,“ dodal.

Po fúzii SWANu a Benestry 1.1.2019 bude DMK zabezpečovať marketing ako pre nový subjekt, o ktorého názve ešte nie je rozhodnuté, tak pre SWAN Mobile (4ka).

V novom spoločnom podniku budú mať rovnocenné zastúpenie (50%) akcionári DanubiaTel a Sandberg Capital.

Roland Kyška pôsobil od polovice deväťdesiatych rokov ako novinár. Bol šéfredaktorom Hlavnej redakcie spravodajstva, športu a publicistiky Slovenskej televízie a zástupcom šéfredaktora Plus 7 dní. Niekoľko rokov viedol charitatívny projekt ĽudiaĽuďom.sk.

Do svojho menovania do funkcie riaditeľa pre korporátnu komunikáciu DanubiaTel, a.s. viedol R. Kyška mediálnu skupinu internet.sk a bol zároveň riaditeľom rovnomennej akciovej spoločnosti.