Print this page

Kofola získala minerálnu vodu Kláštorná Foto: Kláštorná

Spoločnosť Kofola ČeskoSlovensko posilňuje svoje postavenie na trhu. Do svojho portfólia získava slovenskú minerálnu vodu Kláštorná.

 

Kláštorná ako jedna z prvých minerálnych vôd prišla na slovenský trh aj s balením v malých sklenených fľašiach.

„Kláštorná si však vďaka komplikovanej vlastníckej histórii prešla zložitými obdobiami a takmer sa na ňu zabudlo. Cieľom Kofoly je túto vysoko kvalitnú minerálnu vodu oživiť a vrátiť tam, kam patrí – na stoly spokojných zákazníkov,“ píše spoločnosť v tlačovej správe. Podrobnosti transakcie spoločnosti nezverejnili.

Kofola posilní svoj segment minerálnych vôd, kam patrí slovenská minerálna voda Rajec, slovinská Radenska, Vincentka, Evian, Badoit a kúpeňé pramene Bílinská kyselka, Rudolfův pramen a Zaječická hořká voda.

Kofola ČeskoSlovensko tvrdí, že chce pri minerálnej vode Kláštorná zopakovať svoj vlastný príbeh. Kofolu po revolúcii zatienila prívalová vlna zahraničných značiek a na trhu mala veľmi nízky podiel. Potenciál v nej však videl český podnikateľ s gréckymi koreňmi Jannis Samaras s rodinou. V roku 2002 sa dohodol na kúpe registrovanej obchodnej známky a originálnej receptúry Kofola. Značka zažila výrazný rozvoj a v priebehu rokov došlo k expanzii. „Veríme, že rovnaký príbeh zopakujeme aj s touto minerálnou vodou, v ktorej vidíme výrazný potenciál,“ uzavrel René Musila, prevádzkový riaditeľ skupiny Kofola.

Kofola so svojimi závodmi vyrába nealkoholické nápoje celkovo na piatich trhoch strednej a východnej Európy.