Print this page

Swan a Benestra budú používajú už len jeden názov, s upraveným logom

Nový operátor si ponechá meno jednej zo spoločností, ktoré spája.

 

Nový telekomunikačný operátor, ktorý vznikne spojením BENESTRY a SWANu, bude vystupovať pod menom SWAN. Pôvodnú modrú farbu v logu spoločnosť nahradí fialovou. Pri rozhodovaní o novom brande zavážila najmä vysoká znalosť a hodnota značky SWAN, píše spoločnosť v tlačovej správe.

Manažment a akcionári BENESTRY a SWANu zvažovali tri alternatívy – úplne novú značku, brand, ktorý by vznikol spojením dvoch existujúcich alebo zachovanie jedného z názvov. K zmene napokon predsa len dôjde, a to vo farebnosti loga.

„Aj keď bude nová spoločnosť s obratom zhruba 100 miliónov eur dvojkou v korporátnom sektore, SWAN má 70-tisíc rezidenčných zákazníkov, sieť pobočiek a partnerských predajní, ako i výkonný e-shop na doméne swan.sk. Podľa analýz a odhadov, ktoré sme si nechali urobiť, by trvalo minimálne štyri roky a stálo by to okolo 15 miliónov eur, kým by sme parametre poznateľnosti novej značky dostali na úroveň SWANu,“ vysvetľuje dôvody rozhodnutia generálny riaditeľ Martin Mosný.

Odporúčame aj: Protimonopolný úrad odsúhlasil fúziu spoločností SWAN a BENESTRA

Pôvodne modré logo nahradí fialové. „Fialová farba, ktorá vzniká spojením červenej a modrej, je viac než metafora spájania SWANu a BENESTRY. Je to farba, ktorá podľa psychológov podporuje kreativitu a fantáziu. Fialovú farbu sme doteraz používali v komunikácii služieb pre rezidenčných zákazníkov SWAN MULTIMEDIA. Odteraz bude korporátnou farbou a súčasťou identity celého podniku,“ povedal riaditeľ pre marketing a komunikáciu Roland Kyška.

Po aprílovom rozhodnutí Protimonopolného úradu SR, ktorý umožnil fúziu oboch spoločností, začali prípravy na konečné spojenie, ku ktorému dôjde na prelome rokov. V novej spoločnosti budú mať 50-percentný podiel dve slovenské investičné skupiny Danubiatel a Sandberg Capital. Do konca roka 2018 budú ešte obe spoločnosti fungovať pod rozdielnymi identitami, od januára už pod jednotnou identitou SWAN.
Od decembra 2018 sa obe spoločnosti sťahujú do spoločného sídla v novom centre Panorama Business III.
Obe spoločnosti už dnes riadi spoločný manažment. „Vznikli spoločné tímy, ktoré riešia nielen proces fúzie, ale aj nastavenie nového podniku. Už dnes zdieľame siete, využívame spoločnú chrbticovú sieť a pripravujeme spoločné produktové portfólio,“ povedal finančný riaditeľ Michal Kemeník.