Print this page

Slovenská a česká pobočka Microsoftu má novú hovorkyňu Foto: Microsoft

Novou hovorkyňou a manažérkou pre komunikáciu a spoločenskú zodpovednosť spoločnosti Microsoft v SR a ČR je od 1. júna 2019 Miroslava Aleksieva.


Lenka Čábelová, ktorá túto pozíciu zastávala doteraz, sa posunula ako manažérka komunikácie do regiónu strednej a východnej Európy.  O zmene informuje spoločnosť v tlačovej správe.

Miroslava Aleksieva bude mať na starosti plánovanie a realizáciu všetkých aktivít spojených s komunikáciou spoločnosti smerom k médiám a verejnosti na českom aj slovenskom trhu. Súčasťou jej práce bude tiež riadenie komunikácie a projektov zodpovedného podnikania, ako aj riadenie strategických projektov a partnerstiev v oblasti digitálnych zručností.

Do Microsoftu prichádza zo spoločnosti Asseco Central Europe, kde pôsobila na pozícii riaditeľky pre marketing a komunikáciu. Predtým pôsobila v spoločnostiach IBM Slovensko a CSC Computer Sciences. Má skúsenosti s tvorbou a realizáciou marketingových a komunikačných stratégií, ako aj filantropických projektov.

 

Lenka Čábelová pracuje v Microsofte od roku 2013. Po viac ako piatich rokoch riadenia komunikačných aktivít Microsoftu v Českej a Slovenskej republike sa posunula na pozíciu manažérky komunikácie Microsoftu pre strednú a východnú Európu. Jej úlohou je úzko spolupracovať s tímami v jednotlivých krajinách regiónu a pomáhať im zvyšovať povedomie o spoločnosti, o jej úspešných obchodných aj filantropických projektoch v kľúčových médiách a pre kľúčové záujmové skupiny. Pred nástupom do Microsoftu pôsobila Lenka Čábelová 13 rokov v spoločnosti PwC na rôznych pozíciách. Od roku 2008 bola riaditeľkou oddelenia marketingu a komunikácie.