Print this page

Flema Media Awards pozná víťazov Foto: Flema

Flema Media Awards, ktorá oceňuje inovátorský a kreatívny prístup pri plánovaní kampaní, vyhlásila víťaza tohtoročného 14. ročníka súťaže. Z 58 prihlásených prác na shortlist postúpilo 21 kampaní v 12 kategóriách.

Pri slávnostnom vyhlásení výsledkov súťaže v pražskom Divadle X10 24. októbra 2019 boli odovzdané ocenenie víťazom v štyroch kategóriách podľa media typu (najlepšie využitie TV, OOH, rádia a digitálnych médií), v dvoch prierezových kategóriách (najlepšia veľká kampaň a najlepšia malá kampaň), v piatich kategóriách Media & Insight (najlepšie využitie dát, Engagement, influencera, real-time marektingu a najlepšie lokálne exekúcie globálnej kampane), a jednej špeciálnej kategórii - Najodvážnejší počin.

Zároveň aj tento rok Flem vyhlásila ocenenie Inovatívny autor (predtým Inovatívna agentúra), ktorú opäť získala agentúra TRIAD Advertising. Ocenenie Inovatívny zadávateľ po minuloročnom úspechu obhájil tiež Plzeňský Prazdroj.
Cenu Grand Prix, za absolútne najlepšie hodnotenú kampaň, získal WAVEMAKER Czech a Člověk v tísni za kampaň Zadlužené děti, ktorá dokázala s minimálnym rozpočtom upozorniť na sociálny problém detských exekúcií a pomôcť k zmene príslušnej legislatívy.

Porota bola zložená z 25 odborníkov oblasti mediálneho plánovania a marketingovej komunikácie z radov zadávateľov, médií a reklamných aj mediálnych agentúr

"Aj napriek tomu, že médiá môžu byť vnímané ako komodita, a teda že ich cena je jediný faktor, ktorý by mohol hrať úlohu, ukazuje sa, že skvelé nápady stále fungujú, a že si viac a viac zadávateľov uvedomuje, že práve v nápadoch a inovatívnom prístupe sa skrýva skutočná pridaná hodnota agentúry. A nás teší, že prispievame k tomu, že práve o týchto najlepších kampaniach sa odborná verejnosť dozvie, môže o nich diskutovať, hodnotiť ich, a tým posúvať celý trh na vyššiu úroveň," povedal Hynek Cimoradský, managing partner usporiadateľskej spoločnosti FLEMEDIA.