Print this page

Krajniakove ministerstvo riadi bývalý redaktor Markízy a šéfredaktor jeho webu Foto: Konzervatívny výber

Generálnym tajomníkom služobného úradu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny je bývalý novinár Karol Zimmer. Ten na ministerstvo, na čele ktorého je Milan Krajniak zo Sme rodina, nastúpil 1. júla 2020.

Zimmer je služobne najvyšším vedúcim zamestnancom a má na starosti zamestnancov a organizačné zabezpečenie činnosti ministerstva ako služobného úradu.

Karol Zimmer bol v minulosti ekonomickým redaktorom televízie Markíza, kde moderoval aj reláciu Smotánka. V rokoch 2000 až 2002 bol hovorcom a poradcom podpredsedu vlády pre ekonomiku Ivan Mikloša.
Neskôr pôsobil ako generálny riaditeľ sekcie európskych záležitostí a rozpočtu na ministerstve pôdohospodárstva pod ministrom Zsoltom Simonom. Pracoval aj ako manažér v spoločnosti PricewaterhaouseCoopers.
v rokoch 2012 až 2018 bol konateľom spoločnosti Čerstvô a naposledy manažérom Inšpekcie Výskumného ústavu pre ropu a uhľovodíkové plyny.

Odporúčame aj: Medzi Konzervatívnym výberom, Medzičasom a Slobodným vysielačom nie je rozdiel

Niekoľko mesiacov v roku 2016 bol šéfredaktorom Konzervatívneho výberu, ktorý založil Milan Krajniak. Web propagoval názory politického hnutia Sme rodina. Neskôr, keď Zimmer z webu odišiel a web zmenil majiteľa, sa svojim obsahom začal čoraz viac podobať na pochybné projekty ako Slobodný vysielač, Zem a Vek, Hlavné správy.