Print this page

Marketing a PR v 365.bank má nové vedenie Foto: 365.bank

Po tom, ako 365.bank v stredu oznámila plán prebratia pobočiek Poštovej banky, nastáva zmena aj na pozíciách marketingu a PR v 365.bank.

Od 1. októbra 2020 povedie marketing 365 banky Silvia Wenderlová. Vedenie komunikácie a PR zastreší z pozície Head of PR Jana Jarošová.

365 banka sa bude rozširovať a s cieľom osloviť nové klientske segmenty dochádza aj k zmenám vo vedení marketingovej komunikácie. Post Head of marketing bude po novom zastrešovať Silvia Wenderlová, ktorá bude mať na starosti nastavenie ďalšej stratégie marketingovej komunikácie a značky 365, informuje banka v tlačovej správe.

Súčasťou PR tímu je aj Linda Valko Gáliková, ktorá z pozície PR manažéra naďalej zastrešuje komunikáciu a vzťahy s médiami.

„365 sa za necelé dva roky od svojho fungovania stala synonymom digitálneho bankovníctva na Slovensku. Mojou snahou bude nadviazať na doterajšie vnímanie banky a navyše ju posunúť k novým cieľovým segmentom klientov. Popri digitále totiž budeme paralelne rozvíjať aj offline, aby sme hodnoty, či používateľský zážitok Trišesťpäťky sprístupnili aj klientom do fyzického sveta,“ hovorí Silvia Wenderlová, ktorá zároveň povedie aj marketing na úrovni celej bankovej skupiny Poštovej banky.

Podrobnosti: 365.bank už nebude len digitálna, stane sa fullservisovou bankou. Poštová banka posilní pozicioning najdostupnejšej banky

Cieľom je využiť potenciál oboch značiek a paralelne ich ďalej rozvíjať vzhľadom na špecifiká a rozdielnosť ich cieľových skupín.

Vzhľadom na zmeny na úrovni bankovej skupiny, ktoré 365 avizovala v týchto dňoch, dochádza aj k novému personálnemu obsadeniu na pozícii Head of PR, ktoré bude viesť Jana Jarošová, ktorá bola doposiaľ na čele PR a internej komunikácie Poštovej banky.

“365 banka vstupuje do svojej novej éry. Verím, že vďaka prieniku do offline sveta, rozšíreniu produktového portfólia a ďalšej digitalizácii sa nám podarí posilniť naše postavenie na trhu a pokračovať v úspešnom budovaní vzťahov so širokou verejnosťou, s aktuálnymi aj novými klientmi. Našou prioritou v komunikácii naďalej zostáva transparentnosť a priateľský tone of voice,” povedala Jana Jarošová, ktorá bola v minulosti redaktorkou Trendu.

V druhom kvartáli 2021 preberie 365.bank pobočkovú sieť Poštovej banky a stane sa tak plnohodnotnou bankou s ambíciou konkurovať prvej trojke najväčších bánk. Značka Poštová banka sa bude fokusovať primárne na bankový servis na 1 500 predajných miestach Slovenskej pošty.

Nové smerovanie bankovej skupiny bude z pozície jej generálneho riaditeľa aj naďalej zastrešovať Andrej Zaťko. Digitálnu stratégiu a technológie v rámci celej skupiny povedie Marek Šupa, ktorý sa zároveň stane riaditeľom dcérskej spoločnosti Amico Finance. Splátková spoločnosť sa bude pod jeho vedením zameriavať na digitalizáciu svojich služieb. Poštovú banku bude viesť súčasný riaditeľ divízie obchodu Poštovej banky Gabriel Balog.

Pod značku 365 prejdú aj dcérske spoločnosti. Výnimkou je Poštová poisťovňa, ktorá by mala v najbližších mesiacoch zmeniť svojho majiteľa.