Print this page

IKEA má nového šéfa pre Slovensko, ČR a Maďarsko Foto: Ikea

Novým generálnym riaditeľom IKEA v Českej republike, Maďarsku a na Slovensku sa stane David (Dave) McCabe. Na pozíciu nastúpi počas septembra 2021. Vo funkcii vystrieda Mouniu El Hilali, ktorá tieto krajiny viedla tri roky a ktorá v spoločnosti Ingka Group nastúpi na pozíciu Market Operation Leader.

Dave McCabe bude ako Country Retail Manager vo všetkých troch krajinách zodpovedný za rozvoj biznisu a bude hľadať ešte lepšie spôsoby, ako zabezpečiť spokojnosť zákazníkov. Zároveň bude pôsobiť aj ako Chief Sustainability Officer a dohliadať na to, aby spoločnosť IKEA dosiahla v boji proti klimatickým zmenám svoje ciele do roku 2030, informuje spoločnosť v tlačovej správe. 

„Mám veľkú radosť z toho, že budem súčasťou tímu v Českej republike, Maďarsku a na Slovensku. Je skvelé vidieť v regióne toľko úspechov a naozaj sa teším, ako budeme spoločne pomáhať ľuďom žiť lepší každodenný život v domácnostiach,“ hovorí McCabe.  „Máme jasnú stratégiu. Naďalej chceme smerovať k ešte väčšej cenovej dostupnosti, prístupnosti a trvalej udržateľnosti.“ 

Dave McCabe začal v spoločnosti IKEA pred viac ako 25 rokmi vo Veľkej Británii. Pracoval v niekoľkých obchodných domoch a na rôznych pozíciách na úrovni krajiny, a to najmä v logistike a komerčných funkciách. Okrem Veľkej Británie pôsobil aj v Írsku, Spojených štátoch amerických a v Kanade, kde taktiež pôsobil na pozícii Country Retail Manager. Rovnako pracoval na niekoľkých pozíciách na úrovni Ingka Group v logistike, obchode, rozvoji a inováciách.