Print this page

Zlatý středník získali This is Locco aj 365.bank zo Slovenska Bejy Blue od This is Locco

V českej súťaži o najlepšie PR projekty za rok 2020/21 bodovali aj viaceré slovenské projekty. Slovenská agentúra This is Locco si odniesla dokonca Grand Prix pre najlepšiu agentúru.

 

Ocenenie v kategórii Spoločenská zodpovednosť a udržateľnosť si odniesla IKEA za projekt Bezpečný domov.

Prvé miesto v kategórii Integrovaná kampaň obsadila 365.bank s projektom Reklamy z obývačky.

Najúspešnejší počin z kategórie Launch, relaunch, rebranding sa podaril Divadlu Spejbla a Hurvínka v spolupráci s agentúrou Touch Branding.

V kategórii Audio a video prezentácie zvíťazil príbeh Zdenka F. Daneša spracovaný agentúrou Motionhouse pre spoločnosť Realdealcyclephile (Isadore).

Akcia odhaľujúca prvý český 3D tlačený dom s názvom Prvok si zaslúžila prvé miesto v kategórii PR event.

Virtuálna influencerka Bejby Blue, ktorú vytvorila slovenská agentúra This is Locco pre Tatra banku, získala prvenstvo v kategórii Využitie sociálnych sietí a influencer marketing alebo Finančné služby.

Víťazom kategórie Štruktúra, obsah a storytelling sa stal projekt Fosílie spoločnosti E.ON Energie vytvorený agentúrou Elite Solutions.

Cenu za najlepšiu Kreatívnu ideu má organizácia Vďaka, že môžeme s kampaňou Online sviečka. Prvú priečku v kategórii Nízky rozpočet a jeho efektivita vybojovala organizácie AdHackers s projektom Pomoc susedom.

Internú komunikáciu a tzv. Employee engagement ovládla komunikačná stratégia spoločnosti Vodafone s názvom Future Ready Interka.

Krízovú komunikáciu, komunikáciu zmeny a tzv. Public affairs podľa poroty najlepšie zvládla Škoda Auto v priebehu šiestich neštandardných týždňov v čase pandémie covid-19.

Za najlepšiu mobilnú aplikáciu a inováciu porota zvolila projekt Zastavme spoločne šírenie koronavírusu s aplikáciou Mapy.cz od Seznam.cz.

Medzi tlačenými externými časopismi a novinami uspel časopis AQ / Věda pro každého od Akadémie vied ČR. V konkurenčnom zápolení o najlepší tlačený interný časopis a noviny zvíťazil časopis Drive od Direct Parcel Distribution. Ocenenie za najlepší elektronický časopis a blog získal Tchibo Blog vytvorený agentúrou Follow Bubble. Najvyššie hodnoteným newsletterom sa stal hrnček LMC od spoločnosti LMC a agentúry Boomerang Communication.

Najväčšie uznanie v kategórii Brožúra, katalóg a leták sa dostalo knihe Metrostav 50 vydanej k 50. výročiu spoločnosti.

Trofej za prvé miesto v kategórii Výročná správa získala Nadácia Via.

Prihlásené projekty hodnotilo 15 porôt zložených z takmer stovky odborníkov na komunikáciu, PR, marketing, grafiku a expertov z ďalších pridružených disciplín.

Zlatý středník každoročne usporadúva odborová organizácia PR Klub združujúca viac ako 270 profesionálov z odboru public relations a komunikácie.