Print this page

Vo vedení Slovenskej sporiteľne nastanú zmeny Norbert Hovančák Foto: SlSP

Vo vedení najväčšej slovenskej banky nastanú zmeny. Zdeněk Románek, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne zodpovedný za retailové bankovníctvo, odíde na konci januára 2022 z banky a ďalej bude pôsobiť mimo skupiny Erste. Jeho dočasným nástupcom sa od 1. decembra 2021 stane Norbert Hovančák, ktorý je v súčasnosti v predstavenstve zodpovedný za firemné bankovníctvo a finančné trhy.

Z. Románek Foto: SLSP

„Za takmer sedem rokov v banke Zdeněk spolu s retailovým tímom posilnil pozíciu Slovenskej sporiteľne ako digitálneho lídra medzi bankami. Chcem mu za to poďakovať a želám mu hlavne veľa zdravia a tiež spokojnosti v jeho ďalšej profesijnej kariére,“ povedal generálny riaditeľ Peter Krutil.

Zdeněk Románek odštartoval kariéru v roku 1999 v poradenskej spoločnosti KPMG. Po ročnom pôsobení v Revitalizační agentúre pracoval od roku 2001 vyše šesť rokov pre konzultačnú spoločnosť McKinsey & Company vo viacerých európskych krajinách. V roku 2007 prijal ponuku z Českej pojišťovny, ktorá bola súčasťou Generali PPF Holding. Od roku 2013 riadil retail v Air Bank. Od 15. júna 2015 sa stal členom predstavenstva Slovenskej sporiteľne.

Zdeněk Románek je absolventom Karlovej univerzity a Vysokej školy ekonomickej v Prahe. Titul MBA získal vo Francúzsku na INSEAD Fontainebleau University.