Print this page

Asociácia PR agentúr ruší galavečer pre udeľovanie cien PROKOP. Ušetrené peniaze posiela na pomoc Ukrajine Ilustr. foto: APRSR

Asociácia PR agentúr Slovenskej republiky (APRSR) neusporiada plánovaný galavečer pri udeľovaní cien PROKOP 2021. Vyhodnotenie prihlásených projektov organizátori zrealizujú, ceny odovzdajú, ale slávnostné podujatie nebude. K ušetreným peniazom asociácia pridáva aj ďalšie zdroje a celkovú sumu 20 tisíc eur posiela na podporu humanitárnej pomoci našich východných susedov. Stavovská organizácia slovenských PR agentúr sa zároveň pridáva k iniciatíve Klubu reklamných agentúr Slovenska (KRAS), Asociácii digitálnych a mediálnych agentúr (ADMA) a ADC v podpore projektov pre Ukrajinu.

„Nápad vznikol spontánne a väčšina členských agentúr APRSR ho bez váhania podporila. Galavečer mal byť po dvoch rokoch opäť v klasickej eventovej forme a osobným stretnutím brandže po dlhom čase. Ale ťažko sa dá zabávať v čase, kedy za našimi hranicami je vojna a cítime, že zmysluplnejšie využite peňazí je presmerovať ich na pomoc Ukrajine,“ povedala predsedníčka poroty PROKOP 2021 Katarína Remiaš a dodala, že do súťaže PROKOP 2021 sa tentoraz prihlásilo rekordných 190 projektov.

„Súťažiacich projektov nie je iba rekordne veľa, ale mnohé sú aj mimoriadne zaujímavé a inšpiratívne. Ľudia, ktorí pracujú v našej branži si zaslúžia uznanie a aj galavečer. Ale toto rozhodnutie považujeme za správny krok,“ povedala prezidentka APRSR Soňa Lexmanová s tým, že asociácia PR agentúr sa zároveň pridáva do najnovšej iniciatívy ďalších odborových asociácií ako KRAS, ADMA a ADC. Tá sa taktiež zameriava na získavanie finančnej pomoci pre Ukrajinu, ale aj na hľadanie spôsobov, ako pomôcť profesionálnym kolegom z vojnou zasiahnutej krajiny.

Členské agentúry APRSR majú na Ukrajine niekoľko spolupracujúcich, alebo sesterských firiem a s mnohými PR profesionálmi z Ukrajiny sa poznajú aj z medzinárodnej scény a súťaží. „Jednoznačne podporíme všetky projekty a iniciatívy, ktoré smerujú ku konkrétnej pomoci pre našich kolegov z Ukrajiny. V najbližšom čase budeme za asociáciu na aktuálnu situáciu reagovať aj ďalšími aktivitami, ktoré súvisia s masívnym šírením dezinformácií a s overovaním zdrojov, kde vnímame silný vplyv PR a našu rolu ako komunikačných odborníkov,“ dodala na záver Soňa Lexmanová.