Print this page

#Creativeukraineprogram prinesie pracovné príležitosti v kreatívnom biznise pre utečencov z Ukrajiny

Situácia, ktorá sa odohráva za hranicami Slovenska sa dotýka aj nás. Prichádza k nám množstvo ľudí, ktorí sa snažia zachrániť svoj život pred prebiehajúcim vojenským konfliktom na Ukrajine a hľadajú útočisko na Slovensku. Ako by sme mohli pomôcť ľuďom utekajúcim pred konfliktom na Ukrajine? Ani nám nie je situácia, ktorá zasiahla tisíce ľudí na Ukrajine ľahostajná. Spojili sme sa, aby sme vytvorili program na pomoc utečencom z Ukrajiny, ktorí sa chcú uplatniť v kreatíve a marketingu.

Pomáhame ľuďom utekajúcim z Ukrajiny ľahšie nájsť pracovné ponuky v kreatívnom biznise

V spolupráci s portálom Pretlak a organizáciami KRAS, ADMA, ADC Slovakia, IAB Slovakia, APRSR, Radou pre reklamu vytvárame špeciálnu stránku s ponukami práce pre ľudí utekajúcich pred vojnovým konfliktom na Ukrajine. V tomto smere sme spojili sily v rámci organizácií v kreatívnom biznise na Slovensku. Spoločne sme vytvorili program na pomoc utečencom s voľnými pracovnými pozíciami. Touto cestou im chceme umožniť ľahšie a rýchlejšie začlenenie sa do bežného života a možnosť uplatniť sa na pracovnom trhu v oblasti, v ktorej sa cítia doma. Ponuky práce v kreatíve a marketingu nájdu uchádzači o prácu priamo na portáli Pretlak.

„Okrem poskytnutia okamžitej finančnej pomoci naši členovia v spoločnej diskusii navrhli aj dlhodobejší nástroj, a to ponuku práce alebo pracovného zázemia. Oslovili sme aj naše spriatelené a partnerské asociácie a podarilo sa dať dokopy viac ako 20 voľných pracovných pozícií. Budeme radi, ak si nájdu svojich adresátov. Aj ak sa pridajú ďalšie subjekty,“ uviedla Silvia Cyprichová, výkonná riaditeľka KRAS.

Vynasnažíme sa ľuďom opúšťajúcim Ukrajinu aspoň o trochu ľahšie zvládnuť súčasné dianie

„Od prvých chvíľ konfliktu sme hľadali spôsob ako čo najprirodzenejšie pomôcť našim kolegom z Ukrajiny. Momentálne utečenci riešia bytostné problémy, no čoskoro príde potreba pracovať, zarábať a normálnejšie fungovať. Bola by škoda, aby arťáci, kopíci a iný šikovní marketéri vykladali kamióny alebo pracovali za barom. Preto sa zrodil nápad vytvoriť program pomoci utečencom z kreatívneho priemyslu. Chceme im dať možnosť hrdo robiť to, čo milujú. Chceme im dať agentúrny azyl. A teším sa že sa nás spojilo toľko organizácií,“ dodáva Juraj Kováč, prezident združenia najlepších kreatívcov Slovenska, ADC Slovakia.

 Chceme poskytnúť pre ľudí, ktorí prišli z Ukrajiny možnosť robiť to, v čom sú dobrí a čo ich napĺňa. Ich talent určite uvítajú v reklamných a kreatívnych agentúrach, ktoré odteraz nájdu aj v angličtine na portáli Pretlak.com.

„Situácia je alarmujúca a príliv ľudí z Ukrajiny veľký. Nepochybne sa medzi nimi nachádzajú aj ľudia z digitálneho prostredia, ktorí sa budú uchádzať o prácu. Slovensko je jednou z ich cieľových destinácií, a tak som veľmi rád že Pretlak sa môže spolupodielať na vytvorení miesta, kde si uchádzači z Ukrajiny jednoducho môžu nájsť pracovné pozície z digitálneho odvetvia od firiem, ktoré sú jazykovo aj procesne pripravené zamestnať ľudí z tejto krajiny,“ uviedol Tomáš Stankovič, spoluzakladateľ portálu Pretlak.com.

Zamestnávatelia, ktorí budú mať záujem poskytnúť prácu pre utečencov z Ukrajiny, zadajú inzerát v anglickom jazyku priamo v časti #creativeukraineprogram. Každá takáto pracovná ponuka bude zároveň označená názvom #creativeukraineprogram.

#Creativeukraineprogram vznikol v spolupráci s:

ADC Slovakia
ADMA
APRSR
IAB Slovakia
KRAS
Pretlak
Rada pre reklamu