Print this page

Na prestížnom EMEA Sabre Awards získala Seesame až 6 ocenení, bodovali aj ďalšie agentúry zo Slovenska Foto: Sabre Awards

Na prestížnom medzinárodnom PR súťaži EMEA Sabre Awards 2022 bolo tento rok Slovensko mimoriadne úspešné. Medzi viac ako 2000 kampaňami z celej Európy bodovali agentúry SKPR Strategics, Slovák & Friends, PR Clinic, Jandl a hlavne agentúra Seesame, ktorá si odniesla až šesť ocenení vrátane dvoch hlavných cien.

Agentúra Seesame prihlásila do súťaže štyri práce, všetky štyri získali ocenenia. Okrem nich Seesame získala ocenenie Agency of the Year v regióne CEE a Best Consultancy to work for v kontinentálnej Európe. 

„Sme hrdí na prácu celého nášho tímu, ktorú ocenili odborníci na medzinárodnej úrovni a zároveň ďakujeme našim klientom za zmysluplné zadania,“ reagovala Managing Director & Partner agentúry Michaela Benedigová, ktorá preberala ocenenia v Londýne. „Som veľmi hrdá, že vďaka Seesame je vidieť slovenské PR vo svete. Je úžasné uspieť v takejto šírke kategórií od geografických po profesné a získať ešte niektoré z hlavných ocenení,“ dodala Michaela Benedigová.

SABRE Awards je celosvetová profesná súťaž, ktorú vedie analytik Paul Holmes. V regionálnom kole EMEA bolo podaných viac než 2 000 prihlášok, ktoré posudzovali desiatky porotcov expertov z oblasti marketingu, PR a Public Affairs.

Do finále EMEA SABRE Awards 2022 sa prebojovali projekty Seesame v piatich kategóriách. Okrem iných Zdieľaj s rozumom pre O2 Slovensko a #Zaočkujemsa pre SPP a ďalších zamestnávateľov, spolu s vlastnou aplikáciou pre zamestnancov firmy.

Seesame získala aj cenu, ktorá je kombináciou výberu poroty a anonymných dotazníkov, v ktorých zamestnanci hodnotili svojho zamestnávateľa. „Takmer všetci zamestnanci Seesame, ktorí sa zapojili do nášho prieskumu, použili na opis firemnej kultúry slovo otvorená, priateľská alebo etická. Častejšie ako z iných agentúr zaznievalo slovo rodinná. Keď sme sa ponorili trochu hlbšie do toho, čo zamestnanci na firemnej kultúre oceňujú, jedna z odpovedí bola: ,Vnímame sa v prvom rade ako ľudské bytosti a priatelia. Máme veľmi transparentnú kultúru, radi tvoríme a spolupracujeme’,” napísali porotcovia v hodnotení.

Dve kampane, ktoré dostali až tri ocenenia, spája dôraz na spoločenskú zodpovednosť Kampaň k boju proti hoaxom Zdieľaj s rozumom pre klienta O2 Slovensko, ktorá vznikla v spolupráci s Free Andy Agency a Zenith Slovakia, získala dve ocenenia a zároveň sa dostala na platinový shortlist Best in show, teda medzi päť vôbec najlepších európskych kampaní roku 2021.

Ďalší ocenený projekt #Zaockujemsa pre SPP a ďalších zamestnávateľov v spolupráci s Provocation Bureau a Barney Studio sa zameral na podporu očkovania.

Agentúra SKPR STRATEGIES  získala víťazstvo v kategórii Guerilla Marketing za projekt Fontány plné odpadu pre Lidl. A v spolupráci s Slovák & Friends cenu Employer Branding za projekt Rôzni=Rovní tiež pre klienta Lidl.

Bodovala aj agentúra PR Clinic v spolupráci s agentúrou Jandl. Za projekt Každá láska je láska pre Absolut Vodka (Pernod Ricard Slovakia) si odniesli víťazstvo v kategórii Multicultural Marketing.