Print this page

Lego je sklamané z komunikácie Dráčika, ide to riešiť

Jeden z najväčších dodávateľov hračkárstva Dráčik – nadnárodná spoločnosť Lego je sklamaná z komunikácie Dráčika. „Boli sme sklamaní, keď sme videli komunikáciu na webe Dráčik, a pozastavili sme propagačnú inzerciu, zatiaľ čo situáciu preskúmavame,“ odpísala spoločnosť na sociálnej sieti na otázku zo Slovenska.

Najväčšia sieť hračkárstiev na Slovensku spoločnosť Dráčik už niekoľko mesiacov zverejňuje na stránke svojho e-shopu nepochopiteľné bannery plné bludov a dezinformácií, ktorými majiteľ Dušan Viglásky reaguje na aktuálnu politickú situáciu. Z nie veľmi kvalitného webu dlhoročného hračkárstva tak za niekoľko mesiacov vytvoril výkladnú skriňu demagógie, dezinformácií a homofóbie. Napríklad toto: "Nejaká tekvicová hlava vám prikáže, dajte si túto injekciu. Pýtate sa. Čo obsahuje? Nevieme. Aké má účinky? Nevieme. Kto je za ňu zodpovedný? Vy. No dobre, tak si ju dám. Je to normálne? Ste normálni?" 4 dni po začatí vojny na Ukrajine obchod s detským sortimentom oznámil, že vojenská pomoc Ukrajine nie je riešením a ruskú agresiu nazval "sporom brata s bratom."

Odporúčame aj: Dráček sa dištancuje od Dráčika: Ohrozuje to naše dobré meno

Obchodnými partnermi Dráčika sú pritom známe svetové značky, pre ktoré je spoločenská zodpovednosť veľmi dôležitá.

Mnoho bývalých zákazníkov sa rozhodlo obchod už nielen ignorovať, ale priamo kontaktujú známe značky a informujú ich o tom, s akou pochybnou firmou spájajú svoje meno. Jedným z nich je aj spoločnosť Lego. Jej sociálne siete posledné dni zaplavili otázky zo Slovenska ohľadom Dráčika. Lego pod svojim oficiálny profilom dnes takto reagovalo.


Najnovšia "rozprávka" na webe Dráčika:


Ak chcete informovať partnerov Dráčika o tom, na akej stránke sa nachádza ich logo, kontakty nájdete tu. Ak potrebujete nakúpiť hračky, za dobré ceny, nájdete ich napríklad aj v obchodných reťazcoch, v známych e-shopoch či napríklad v sieti Alltoys. Vnímavé hračky nájdete napríklad na webe vnimavedeti.sk, oveľa lepšie spoločenské hry pre deti aj dospelých či hlavolamy nájdete určite na ihrysko.sk.

Aktualizácia o stanovisko Lega pre Omediach.com:

"Situáciu preverujeme v súlade s našimi zásadami a postupmi. Naše hodnoty v skupine LEGO sú pre nás veľmi dôležité a očakávame, že naši partneri a dodávatelia budú zdieľať podobné princípy. Hoci nemôžeme zdieľať podrobnosti interných preskúmaní, radi by sme Vás ubezpečili, že túto a každú správu tohto druhu berieme veľmi vážne."