Print this page

Slováci počas šampionátu vykupujú hokejky Foto: RTVS

Hoci slovenskí hokejisti nepostúpili do štvrťfinále majstrovstiev sveta, pre mnohých Slovákov sú aj naďalej inšpiráciou. Počas prebiehajúceho šampionátu totiž na internete výrazne vzrástol záujem o hokejky. Hovoria o tom štatistiky nákupného poradcu Heureka.

 Štatistiky ukazujú, že počas prebiehajúceho šampionátu vzrástol v porovnaní s obdobím pred majstrovstvami sveta záujem o hokejky až o 87 %.

Slováci na Heureke aktuálne najviac vyhľadávajú detské a juniorské hokejky. Ich cena sa začína na hranici 12 eur, no pri kvalitnejších materiáloch, často aj odľahčených, môže dosiahnuť takmer 200 eur.

“Šport a reprezentácia sú veľký fenomén, čo sa pravidelne ukazuje aj na na našich štatistikách. Nákupné správanie Slovákov takmer zakaždým odzrkadľuje aktuálne športové podujatie, tentoraz sa to prejavilo nárastom v kategórii hokejok,” hovorí Michal Buzek, šéf analytikov Heureka Group. “Obdobným pravidlom je, že napríklad počas majstrovstiev sveta vo futbale pravidelne vzrastá aj záujem o televízory, čo jasne dokazuje, že Slováci milujú šport,” hovorí Buzek.