Print this page

Hovorcovia roka sú: Andrassy, Chmel a Eliášová

Cenu Hovorca roka 2013 získali Ľubomír Andrassy, Boris Chmel, Zuzana Eliášová a Iveta Tyšlerová. Tituly TOP Hovorca roka a hovorcovská Malina sa tento rok neudelili. Hovorcov v troch kategóriách vybrala 12-členná odborná porota, o štvrtej trofeji rozhodol hlas ľudu.

 

 

Ľubomír Andrassy, riaditeľ kancelárie primátora hlavného mesta SR, sa stal víťazom kategórie „Samospráva a neziskový sektor." Získal cenu už tretíkrát.
V kategórii „štátna správa a štátny sektor" vyhral bývalý novinár Boris Chmel, hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR. Podľa tlačovej správy porota ocenila jeho rýchly profesionálny nástup do funkcie a efektívnu komunikáciu s médiami.

Zuzana Eliášová, hovorkyňa ČSOB Finančnej skupiny, vyhrala v kategórii súkromný a komerčný sektor.

Siedmy ročník ankety Hovorca roka mal za úlohu „vybrať najkvalitnejších hovorcov, ktorí môžu byť pre kolegov vzorom po profesionálnej i osobnostnej stránke," povedal Ján Orlovský, predseda Asociácie hovorcov Slovenska.

Svojho hovorcu si opäť mohla vybrať aj široká verejnosť. Víťazkou sa stala Iveta Tyšlerová, hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja, ktorá toto ocenenie získala aj v roku 2011.

Odporúčam aj: Erik Tomáš si hovorcovskú Malinu zaslúži. Aj dve

Rada Asociácie hovorcov Slovenska sa rozhodla tento rok cenu hovorcovskej Maliny 2013 neudeliť. "Dôvodom tohto rozhodnutia bolo spochybnenie procesu nominácie a politizácia procesu výberu kandidátov na toto ocenenie. AHS ako apolitická a dobrovoľná platforma nemá záujem posúvať profesijné hodnotenie výkonu funkcie do roviny, s ktorou neráta štatút súťaže. S plným rešpektom voči názoru, rozhodnutiu a odbornosti jednotlivých členov poroty zostane Malina 2013 neudelená," píše asociácia v tlačovej správe.

Zuzana Tichá organizátorka Made in Media party, na ktorej sa ocenenia odovzdávajú, sa k celej veci odmietla vyjadriť, odvolala sa na oficiálne stanovisko AHS.

Anketu vyhlasuje každoročne Asociácia hovorcov Slovenska, dobrovoľné profesijné združenie hovorcov.