Print this page

Spustila sa petícia za podporu spoločnosti Ikea Foto: Ikea

V reakcii na protest Aliancie pre rodinu proti netradičnej rodine v katalógu Ikea vznikla protiakcia. Vznikla petícia na podporu spoločnosti Ikea.

 

 

Ikea v aktuálnom katalógu prináša ponuku aj pre netradičné páry cez príbeh lezbického páru Clary a Kirsty. Podľa aktivistov z Aliancie za rodinu katalóg podkopáva tradičnú rodinu. Požadujú ho stiahnuť. „Ak sa tak nestane budeme informovať naše rodiny, aby si našli vhodné formy protestu, ako je vrátenie klubových IKEA kariet a zváženie nákupov v tejto spoločnosti," povedala Anna Verešová z Aliancie.

Občianske združenie Queer Leaders Forum, ktoré presadzuje rovnoprávnosť ľudí s homosexuálnou orientáciou, toto vyhlásenie pobúrilo. Preto spustili petíciu s názvom Vyjadrujem podporu spoločnosti IKEA. Na čele petície je Romana Schlesinger, výkonná riaditeľka QLF. 

„Queer Leaders Forum si veľmi váži a oceňuje snahu spoločnosti IKEA o prezentáciu rôznych typov rodín, domácností a životných príbehov a pozitívne zviditeľnenie existencie rovnakopohlavných rodín v našej spoločnosti," píše spoločnosť vo svojom vyhlásení, v ktorom pozitívne hodnotí vyjadrenie hovorkyne spoločnosti Ikea Jany Hrubcovej, ktorá nedávno obhájila útoky zo strany Aliancie pre rodinu týmito slovami: „Snažíme sa robiť všetko pre to, aby sa zachovávali rovnaké príležitosti pre všetkých, bez ohľadu na sexuálnu orientáciu, vek, pohlavie či fyzické schopnosti."

Viac na: Obhájcom rodiny sa nepáči katalóg Ikea

Vo vyhlásení obhájcovia práv homosexuálov vyslovujú pohoršenie a ľútosť nad verbálnymi útokmi zo strany Aliancie pre rodinu smerom k Ikea. „Vyzývame preto všetkých ľudí, ktorí oceňujú otvorený a nediskriminačný prístup spoločnosti IKEA voči svojim spotrebiteľom a spotrebiteľkám, aby sa k nášmu vyhláseniu pripojili svojim podpisom a podporili tak nielen spoločnosť IKEA ale aj hodnoty akceptácie, demokracie a rovnakých šancí pre všetkých ľudí," píšu v petícii, ktorá bola zverejnená 15. januára a do pondelka rána mala 546 podpisov.