Print this page

Dvaja z piatich Slovákov pozerajú hokej najradšej sami

Hokejové prenosy so zastúpením nášho národného tímu patrili k najsledovanejším reláciám. Divák oceňuje najmä kvalitu spracovania programu.

 

 

Majstrovstvá sveta v hokeji so zastúpením nášho národného tímu patrili k najsledovanejším programom u slovenských divákov. Tento rok získali prenosy od RTVS pozitívne hodnotenie. Dosiahli celkovo vysoké priemerné hodnotenie na úrovni 8,7 bodov z celkových desiatich bodov.
Vyplýva to z májového kontinuálneho prieskumu GfK Media Appreciation Panel spoločnosti GfK, ktorého cieľom bolo meranie diváckej spätnej väzby a hodnotenie kvality jednotlivých televíznych programov.

Viac: Pozrite si rebríček najsledovanejších zápasov

Kde si sledovanie prenosov užijeme najviac?

Podľa výsledkov prieskumu viac než osem z desiatich slovenských fanúšikov pozrie hokej najradšej doma. Mimo svojho domova pozerá hokejové prenosy takmer 15 percent Slovákov. „Najobľúbenejším miestom na pozeranie mimo domova je vonku v podniku a na návšteve. Dvaja z piatich Slovákov si pozrú hokej najradšej sami a vyše štvrtina Slovákov so svojím partnerom. Desať percent fanúšikov si vychutná prenosy so svojimi kamarátmi a známymi." hovorí Barbora Hrapková Šlosárová z GfK.

Aj keď sa hovorí, že hokej je záležitosťou skôr pre mužov, sledovanosť hokeja sa podľa pohlavia takmer nelíši.

Diváci hodnotili hokejové prenosy ako program vysokej kvality.

GfK Media Appreciation Panel je kontinuálny prieskum, ktorý prebieha na špeciálne vytvorenom paneli respondentov (denne vzorka 1000 respondentov). Cieľom prieskumu je meranie diváckej spätnej väzby a hodnotenie kvality jednotlivých televíznych programov, ktoré respondenti sledovali predchádzajúci deň. Televízne relácie boli hodnotené na škále od 1 do 10, kde 1 znamená najhoršie hodnotenie a 10 najlepšie hodnotenie.