Print this page

Letné kino Aperol Spritz vyprázdňuje kinosály. A premieta ďalej až do konca júla

Sledovať kultový taliansky film na lehátku priamo pod hviezdami s horkosladkou chuťou Aperol Spritzu na jazyku. Pre takto strávený štvrtkový večer sa počas uplynulých dvoch týždňov rozhodlo niekoľko stoviek Bratislavčanov. Aperol Spritz letné kino sa stretlo u divákov s mimoriadnym záujmom.

 

 

Po veľkom úspechu počas prvého premietania sa letné kino Aperol Spritz premiestnilo z Hviezdoslavovho námestia na Rybné námestie, kde bude pokračovať. Pre všetkých milovníkov kvalitných filmov a talianskej kultúry sú každý júlový štvrtok pripravené lehátka zdarma už od 17:30, pričom premietanie sa začína o 19:30 hod.

Aperol Spritz je typický taliansky letný drink

Najbližšie sa bude pod nočnou oblohou premietať talianska romantická komédia z roku 1997, Život je krásny (La vita è bella), režiséra Roberta Benigniho, ktorý si vo filme zahral aj hlavnú úlohu. Film bol v roku 1999 nominovaný na sedem Oscarov, pričom získal cenu za najlepšieho herca (Robert Benigni), najlepšiu hudbu a najlepší cudzojazyčný film.

Letné kiná sú čoraz obľúbenejšie a navyše sú zdarma

Okrem zaujímavých filmov, môžu návštevníci obdivovať aj barmanské umenie ambasádora značky Aperol na Slovensku Miroslava Jurkoviča. "Základom správneho namixovania Aperol Spritzu je pravidlo 3-2-1. Znamená 3 diely Aperolu, 2 diely Prosecca a 1 diel sódy. Začíname Proseccom, pokračujeme sódou a až na záver krúživým pohybom vlejeme likér tak, aby sa obsah pohára rovnomerne sfarbil do pomarančova. Samozrejme nesmie chýbať ľad a plátok pomaranča," prezrádza tajomstvo chutného drinku Jurkovič.

Ambasádor značky Aperol Miro Jurkovič

Každý júlový štvrtok na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave prinesie Aperol Spritz letné kino klasické talianske snímky:

17. júla Život je krásny
24. júla Veľká nádhera
31. júla Nástrahy veľkomesta

Viac informácií nájdete na www.aperolspritzkino.sk

Foto: Rémy Cointreau