Print this page

Bývalá moderátorka Žembová sa stala expertkou KDH Reprofoto


Bývalá moderátorka RTVS Natália Žembková, ktorá bola tvárou predreferendovej kampane, už nie je len hovorkyňou a členkou KDH, ale aj členkou tímu expertov strany.


Na dnešnom rokovaní Rady KDH predsedníctvo strany zvolilo bývalú moderátorku RTVS do funkcie "expertky pre deti, mládež a rodinu." Do rovnakej funkcie bola zvolená aj ďalšia členka strany Renáta Ocilková. obe si z rúk predsedu KDH Jána Figeľa a predsedu Konzília Petra Macha dnes prebrali dekréty o vymenovaní do funkcie. Informuje KDH na svojej stránke.

Foto: KDH

Žembová pracovala niekoľko rokov ako moderátorka RTVS. V minulosti bola aj rehoľnou sestrou v misijnej kongregácii služobníc Ducha Svätého. Známa v médiách sa stala v januári, keď vystupovala v spote Aliancie za rodinu, kde hrala pestúnskych rodičov chlapca, po ktorého si prišiel homosexuálny pár. Účinkovanie v reklame majú zamestnanci RTVS podľa štatútu RTVS zakázané, Žembová v čase účinkovania v reklame bola na rodičovskej dovolenke. V RTVS dala za krátko výpoveď a vo februári sa stala hovorkyňou hnutia. V máji získala cenu Konferencie biskupov Slovenska za postoj k referendu.