Print this page

Hovorkyňou NKÚ je bývalá novinárka Foto: Archív D.B.D.

NKÚ má aj nového šéfa kancelárie riaditeľa, ktorým je bývalý Hovorca roka.

 

 

Novou hovorkyňou Najvyššieho kontrolného úradu je Daniela Bolech Dobáková. Na úrad prišla začiatkom augusta z redakcie Plus jeden deň, kde bola redaktorkou, špecializujúcou sa na politiku. Predtým pracovala na rovnakej pozícii v Novom Čase a písala aj pre web Topky.sk. Počas štúdia žurnalistiky na Univerzite Komenského pracovala na tlačovom odbore Úradu vlády.

„NKÚ je odborný a komplikovaný úrad, ktorý potrebuje svoju prácu odprezentovať verejnosti jednoducho a zrozumiteľne, a to bude mojou úlohou," povedala pre Omédiách.com Bolech Dobáková.

Doposiaľ bol hovorcom úradu Lukáš Jasenec, ten ostáva aj naďalej pracovať na Odbore komunikácie a styku s verejnosťou.

Na NKÚ pracuje od júla aj bývalý riaditeľ Kancelárie primátora hlavného mesta SR Bratislava Milana Ftáčnika Ľubomír Andrassy, ktorý je generálnym riaditeľom kancelárie predsedu Najvyššieho kontrolného úradu. Viackrát získal titul Hovorca roka.
„S predsedom NKÚ Karolom Mitríkom sa poznajú dlhšie. Ten ho oslovil kvôli jeho dlhodobým skúsenostiam vo verejnej správe a v oblasti komunikácie," povedala hovorkyňa.

Kontakt pre novinárov na hovorkyňu NKÚ Danielu Bolech Dobákovú: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.