Print this page

Riaditeľom komunikácie majiteľa Swanu sa stál bývalý šéf spravodajstva STV Foto: DanubiaTel

Novým riaditeľom pre korporátnu komunikáciu DanubiaTel, a.s. sa od novembra 2015 stal Roland Kyška.

Doteraz viedol jednu z troch častí holdingu, ktorá sa zameriavala na internetové a mediálne projekty združené v skupine internet.sk.

V spoločnosti DanubiaTel zároveň vzniká oddelenie pre korporátnu komunikáciu, ktoré bude zodpovedať okrem iného za mediálne výstupy celej skupiny, a to vrátane spoločností SWAN, a. s. a štvrtého mobilného operátora 4ky.

Roland Kyška vyštudoval Filozofickú fakultu Prešovskej univerzity. Od polovice deväťdesiatych rokov pôsobil ako novinár. Bol šéfredaktorom Hlavnej redakcie spravodajstva, športu a publicistiky Slovenskej televízie a zástupcom šéfredaktora Plus 7 dní. Od roku 2010 vedie charitatívny projekt ĽudiaĽuďom.sk.

Do svojho menovania do funkcie riaditeľa pre korporátnu komunikáciu DanubiaTel, a.s. viedol R. Kyška mediálnu skupinu internet.sk a bol zároveň riaditeľom rovnomennej akciovej spoločnosti.

V tejto funkcii ho nahradil Vladimír Marhefka, doterajší riaditeľ pre stratégiu internet.sk, a.s.

DanubiaTel je stopercentným vlastníkom telekomunikačného operátora SWAN, a.s., ktorý získal v tendri licenciu na 2 x 15 MHz v pásme 1800 MHz.

SWAN poskytuje elektronické komunikačné služby od roku 2000. Je tretím najväčším poskytovateľom internetu na Slovensku. Pod značkou SWAN MULTIMEDIA poskytuje od roku 2007 služby triple-play (digitálna TV, internet, pevná linka) pre bytových zákazníkov.
Spoločnosť DanubiaTel, a.s. je zároveň výlučným majiteľom spoločnosti GlobalTel, a.s., a NET SLOVAKIA, s.r.o., poskytovateľov elektronických komunikačných služieb, tiež systémového integrátora CNC, a.s., spoločnosti Viasec, s.r.o., ktorá sa zaoberá bezpečnosťou informačných technológií, ako aj SK-NIC, a.s., národného registrátora internetových domén .sk.