Print this page

Magazín rozostavil v mestách bicykle, pre zlodejov nachystal prekvapenie. Pozrite si výsledok Reprofoto

Magazín rozostavil bicykle a potom už len so skrytou kamerou čakal. Zlodejom pripravil veľkolepé prekvapenie.

 

 

V Európe sa vraj každých päť minút ukradne jeden bicykel. Internetový cyklistický magazín WeLoveCycling sa preto rozhodol na tento nepríjemný fenomén upozorniť "európskymi majstrovstvami v krádeži bicyklov." Pre svoj experiment si vybral Rím, Amsterdam a Prahu.
V mestách na frekventovaných miestach nechali stáť nezabezpečený a dobre vyzerajúci bicykel.
Zatiaľ čo v talianskej metropole sa nastrčený luxusný bicykel niekto pokúsil ukradnúť za 22 minút, v hlavnom meste Holandska za hodinu, v Prahe bicykel vydržal dokonca až tri hodiny bez pokusu o krádež.

Magazín celú akciu natočil a zo "šampionátu" vyrobil vtipné video, ktoré sa stalo virálom a zaujalo mnohé médiá.

Zlodej v džínsovej bunde a s kapucňou cez hlavu, ktorý neodolal červenému bicyklu v centre Amsterdamu, na svoj čin asi dlho nezabudne. Organizátori totiž na bicykli umiestnili červený prášok, ktorý po krádeži vybuchol. V tej chvíli začala vyhrávať živá kapela ukrytá v pristavenom nákladnom aute.

Muž potom ušiel.

Naopak fúzatého zlodeja v "striebornom" Ríme červená explózia výraznejšie nevyrušila a bicykel si v kľude ďalej tlačil.

V centre Prahy, kde sa podľa WeLoveCycling nenájde šesť ukradnutých bicyklov zo siedmich, vydržal bicykel najdlhšie, hoci si ho u Obecného domu obzeralo niekoľko "záujemcov", jeden si ho dokonca aj ohmatal. Treba však poznamenať, že v blízkosti bicykla na chvíľu parkovalo auto mestskej polície.