Print this page

Dôvodmi pre zmenu banky sú vysoké poplatky a zlé podmienky Ilustr.foto: Zuno

Dvomi hlavnými dôvodmi pre zmenu banky sú vysoké poplatky a zlé podmienky v starej banke.

Vyplýva to z kvantitatívneho prieskumu, ktorý pre ZUNO banku urobila agentúra Focus na reprezentatívnej vzorke 1004 obyvateľov. Svoju hlavnú banku v poslednom období zmenili štyri percentá respondentov.

Na treťom mieste respondenti ako dôvod zmeny banky uviedli zlý prístup ku klientovi v pôvodnom bankovom dome. „Aj napriek deklarovanej nespokojnosti s podmienkami v aktuálnej banke ostáva v nej veľké množstvo klientov. Ako dôvod uvádzajú to, že nemajú čas a nechce sa im ju meniť (18%), alebo to, že všetky banky sú rovnaké (30%)", uviedol Martin Slosiarik z agentúry Focus.

„Prieskumy ukazujú, že medzi zlé podmienky patria aj vysoké úrokové sadzby na úvery. Až 52 % klientov v % ČR aj SR, ktorí si prenesú úver z inej banky, dostane v ZUNO pri refinancovaní najnižšiu možnú sadzbu", povedal produktový expert ZUNO Peter Jandura. Takmer 72 % refinancovaných úverov pochádza z bánk, zvyšných 28 % z nebankových spoločností.

Z interných dát ZUNO banky ďalej vyplýva, že viac ako polovica klientov refinancuje v ZUNO jeden úver, 21 % konsolidovalo dva úvery a 14,5 % ľudí konsolidovalo až tri úvery.

„Refinancovanie starých úverov tvorí v ZUNO 28 % nových pôžičiek. Dáta ukazujú, že hlavnou motiváciou pre tento krok je najčastejšie to, keď si ľudia spočítajú celkovú možnú úsporu. Len na úrokoch sa dá ušetriť až 42 %", dodal Jandura. Na bankových poplatkoch sa dá v ZUNO ušetriť až 90 € ročne.

Podmienky refinancovania


ZUNO ako dlhodobý expert na REFINANCOVANIE ponúka tri stabilné úrokové sadzby podľa výšky úroku na starej pôžičke. Úroková sadzba v ZUNO začína na 6,9 % ročne, pričom klient už vopred vždy vie, aký úrok dostane.

Úroky sú uvedené v % ročne. Pri REFINANCOVANÍ viacerých úverov vám úrokovú sadzbu vypočítame podľa toho úveru, z ktorého vám ostáva splatiť najviac. RPMN: Výška PÔŽIČKY 4 000 €, poplatok za poskytnutie 0 €, doba splácania 54 mesiacov, mesačná splátka 86,38 €, fixná úroková sadzba 6,90 % p.a., celková splatná čiastka 4 664 €, RPMN 7,12 % p.a. Je potrebné mať v ZUNO otvorený účet.