Print this page

Pozrite sa, čokoládové tyčinky s ktorým dátumom sú nebezpečné Foto: Mars.com

Po Nemecku a ďalších európskych krajinách sú cukrovinky Mars, Snickers a ďalšie sťahované aj zo slovenského trhu.

 


Americký výrobca čokoládových výrobkov tyčiniek Mars, Snickers, Milky Way Minis a krabíc so sladkosťami Celebrations sa rozhodol stiahnuť niektoré výrobky po sťažnostiach zákazníkov. Urobil tak potom, čo vo výrobku bol nájdený plast.

 

"Prostredníctvom Rýchleho výstražného systému pre potraviny a krmivá bolo Štátnej veterinárnej a potravinovej správe SR doručené varovné oznámenie, týkajúce sa určitých výrobných dávok výrobkov: SNICKERS®, MARS®, MILKY WAY®, CELEBRATIONS® a MINI MIX®. Oznámenie bolo vydané na základe vlastnej kontroly holandskej spoločnosti, ktorá dané výrobky vyrába a to z dôvodu možného výskytu kúskov plastu vo výrobku a následného rizika dusenia. Niektoré z výrobkov sa môžu nachádzať aj na slovenskom trhu, preto ŠVPS SR nariadila úradné kontroly s cieľom okamžitého stiahnutiu výrobkov z trhu," píše v tlačovom vyhlásení ŠVPS SR.

Odporúčame aj: Tyčinky Mars, Snickers a ďalšie sťahujú z predajní. Kvôli plastu

ŠVPS uvádza, ktoré výrobky je potrebné vrátiť alebo nekonzumovať.

Výrobky sa sťahujú okrem iného z trhov v Nemecku, Francúzsku, Belgicku, Británii, Taliansku, Holandsku a Španielsku, napísal s odvolaním na vyhlásenie skupiny na webe francúzsky ekonomický denník Les Echos.